maanantai 1. lokakuuta 2012

98 I IMMYKUU KÄYNNISTYNYT!

Kuva, joka on tämän hetkisenä kalenterikuvana. :)

Kaikki varmaan ihmettelevät otsikkoa, mutta tänäänhän alkoi lokakuu ja kalenterini kuvassa komeileekin tämän kuun ajan itse Immy! :)












Nyt kuitenkin asiasta toiseen! Viikonloppuna oltiin meidän ensimmäisessä aluevalmennuksessa Niihaman maneesissa. Iskän olin järkännyt kuvaamaan, mutta kas kumma, se kuvasi vain videota enkä viitsi videota laittaa, sillä en halua muita ratsukoita näkyvän meidän lisäksi. Joten taas inhottavia kuvia, jotka on otettu videosta, hyi hyi! :(


- Ennen tunnin alkua lämmittelin Immyn
Käynnissä tein tempon vaihteluita ja paljon pysähdyksiä. Immy oli todella hösö, mutta rauhottui vähän, kun olimme menneet harjoitusta vähän aikaa. Sitten aloitin tekemään ravi-käynti siitymisiä päätyympyällä. Loppuun ravasin maneesissa uralla ja tein voltteja silloin tällöin. Oli niin ihanaa ratsastaa oman mielen mukaan isossa maneesissa, kun on tottunut menemään pikkuuisella kentällä.


 - Sitten alkoikin tunti. Alkuun kerrottiin Sirpalle, mitä ollaan treenattu nyt lähi aikoina ja siitä siiryttiin ensimmäiseen harjoitukseen     
Kokosimme hevosia käynnissä ja laitoimme ne kävelemään tahdikkaasti. Immyn kanssa oltiin kuulemma aaivan mukavuusalueella, joten oli työtä saada poni kulkemaan paremmin. Lopulta kuitenkin onnistuttiin suht. hyvin. Kokoominen olisi pitänyt saada suoitettua kyllä hiukan nopeammin, mutta parhaamme yritettiin! :)





- Kootusta käynnistä tölttiin päätyympyrällä
Immy ei oikein vastannut alussa pidätteisiin, saatiin paljon patistusta pohkeiden käyttöön, sekä rokeampaan ratsastukseen. Kun aloin vähitellen käyttää enemmän pohjetta ja ratsastamaan rohkeammin, oli töltti paljon kivemman tuntuista. Pitää kotonakin alkaa vain rohkeasti uskaltaa vaatia Immyltä, eikä aina vain mennä mukavuusalueella! 


 
- Hanaa töltissä
Alettiin tekemään lisäyksiä pitkillesivuille. Immy oli ihan kiva, mutta kurvit mentiin aika passitahtisesti. Oli niin mahtavaa päästä kaasuttelemaan kunnolla, kun tuossa meidän kentällä saa otettua vain pariaskelta lisäystä. Alkoi niin kutkuttaa ajatus isommasta kentästä! :)





- Loppu käynnit ja höpinät
Samalla kun käveltiin loppukäyntejä Sirpa kertoi että seuraavaksi kerraksi tehtäisiin kotona vuoden treenisuunnitelma (kuukausi suunnitelma, viikko suunnitelma, tavoitteet yms.) Pitäisi alkaa pikkuhiljaa suunnitelmia raapustelemaan. 

Sellainen oli siis meidän ensimmäinen aluevalkku. Saatiin aivan älyttömästi taas irti ja tästä on oikein hyvä jatkaa eteenpäin! Ja postasin tällä kertaa vähän erilailla tuon tunnin, niin kuin huomasitte, teenkö joskus toistekkin noin vai joka kerta eteenpäin sillä perinteisellä vanhalla tekstillä.

Sunnuntaina Immylle siunaantui vapaapäivä, jolloin käytiin kuvaamassa kävelylenkillä, mutta tänään tarkoituksena olisi ratsastaa kentällä, jotakin, mutta saas nähdä että mitä. ;) Postausta ei siltä kerralta tule valitettavasti.

4 kommenttia:

Merika kirjoitti...

Hyppäsitkö silloin (ed. postauksessa mainitsit)?:D Ja hei milloin tulee se epäonnistumisvideo, missä on se sun tippuminen, kun joskus hypätessä tipuit Immyltä (muistan teidän puhuneen jotain tälläistä jossain videopostauksessa)?

Ancu kirjoitti...

Merika - En kyllä ole hypännyt, enkä kyllä muistaakseni ole hyppäämisestä puhunutkaan... :D Laitoin ainakin että meinaan hypätä satulaan, kun häämöttää aluevalkku. Jos on vain tullut jokun väärinkäsitys? :)

Epäonnistumisvideota tuskin tulee, koska pitäisi olla sen verran epäonnistumisia, mutta tekeillä on ääniä vuoden ajalta. ;) Tulossa, kunhan saan tällä hetkellä tekeillä olevan Immy videon valmiiksi. ;)

Merika kirjoitti...

Ohoh, taisin lukea väärin, hups :D

Ancu kirjoitti...

Kaikille sattuu!:)