torstai 25. lokakuuta 2012

108 I IMMY PIENI SAIRASTAA, HÄNTÄ HELLIKÄÄMME...

Eilen illalla Immylle ei taas enää maittanut heinä ja oli karsinassakin makuulla vähän väliä. Soitettiin sitten eläinlääkäri paikalle yhdentoista aikaan.

Ensin kerroin miten Immy on esim käyttäytynyt. Eläinlääkäri arveli sen olevan ummetusähkyä, joka on hyvin yleinen esim. issikoilla. Immyllä se saattaa johtua liian vähäisesta juomisesta tai tarhassa hiekan "syömisestä" (kun nyppii maasta lyhyitä ruohon tynkiä).

Sitten lääkäri laittoi kipulääkkeen Immylle ja aloimme letkuttamaan sieraimen kautta ruumiinlämpöistä vettä. Vähän yli yhden ämpärillisen jälkeen alkoi suoli toimimaan. Sen jälkeen letkutettiin vielä puolikas ämpäri.


Laitettiin Immy sitten karsinaan lepäämään ja saatiin ohjeeksi seurailla tillannetta seuraavaan päivään asti.

No, tänään menin heti herättyä n. seittemän aikaan taluttelemaan Immyä, kun ei ollut ulostanut. Taskulampun valossa seilailtiin pitkin pihaa vartin verran kunnes vein ponin sisälle ja juteltiin äitin kanssa että jään tänään kotiin ja kyselen sitten illalla läksyt.

 Vein Immylle karsinaan lämmintä vettä ja seurailin vähän tamman olotilaa. Annoin sen olla vielä vähän aikaa karsinassa, kunnes lähdettiin taas taluttelu reissulle. Oltiin kävelemässä taas puoli tuntia ja heitin taas Immyn karsinaan.


Iskä soitti töistä eläinlääkärin käymään, kun vähän pyytelin. Eläin lääkäri sitten tuli ja katsoi ensin pulssin, joka oli hyvän rauhallinen. Seuraavaksi hän laittoi kipulääkken, joka oli pienen vaivan takana, koska suonta ei oikein tahtonut löytyä paksun karvan alta. Lopulta se kuitenkin löytyi ja saatiin kipulääke sisään. Viimeiseksi eläinlääkäri kopeloitti Immyä ja sai sieltä tulemaan ulostetta.

Eläinlääkäri käski antaa heinää pienen kourallisen, yrittää saada poni juomaan ja vähän kävelytellä sitä. Jos näyttää illemmalla pahemmalta niin lähdetään viemään sitä sitten klinikalle. Toivotaan ettei sinne tarvitsisi lähteä kuskaamaan.


Tänään saattaa tulla vielä lisää postausta jos jaksatte näitä edes lukea? :) Nyt tästä lähdenkin taas taluttelemaan ponia ja toivomaan parasta!

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

paranemisia immylle!:) nää on tosia kivoja kun kerrot että mitä sille kuuluu!

Ancu kirjoitti...

Kiitos, kerron terveiset seuraavalla talli käynnillä noin puolen tunnin päästä :) Ja isoiso kiitos kun jaksat lueskella näitä meidän höpöttelyjä!

Satu kirjoitti...

Jos joudutte lähtemään klinikalle asti, niin pyytäkää että tutkivat voiko kyseessä olla IBD. Mun hevosella oli samantyyppisiä oireita paitsi ettei ollut ulostanut yöllä. Sitä luultiin myös ähkyksi mutta ponilla olikin vakava suolistotulehdus, IBD. Jos ulostetta kuitenkin tuli, niin uskon että kyseessä ei ole IBD, mutta varmuuden vuoksi. Tsemppiä teille sinne! :)

Ancu kirjoitti...

Kiitos kun kerroit, kysytään sitä aivan varmasti varmuuden vuoksi jos joudutaan klinikalle lähtemään! :) Suurkiitos tsempeistä, niitä tarvitaan!:)

Iita kirjoitti...

Voi hirvitys :< Oma issikka on vielä ollut suhteellisen terve, vaikka onkin karkaillut pihasta ja syönyt ihan laittomia määriä naapurin kaurapellosta kauraa..Paranemisia Immylle! :)

Ancu kirjoitti...

Onneksi sun hevoselle ei ole sattunut mitään! :) terveiset kerrottu Immylle ;)

Iitu kirjoitti...

Voi Immyä... Toivottavasti ei oo mitään vakavaa ja paranee nopeesti :)

Ancu kirjoitti...

Nyt ollaan jo onneksi otettu askel kohti parempaa tämän ummetusähkyn kanssa. Eiköhän tuo ole kohta terve kuin pukki :)

Emmi kirjoitti...

Paranemisia Immylle! Dagur oli syöny kans tarhassa hiekkaa pari kk sitten, mut ell. anto jonkun lääkityksen mikä lisättiin mössöjen sekaan ja autto hiekan tulemista ulos:)

jasmin kirjoitti...

Oi ihanaa, issikkablogi! :-)
Oon ihan rakastunut rotuun enkä nykyään muuta teekään kun haaveile omasta issikkaponista :D
Immy on suloinen ja paranemisia sille :(

Ancu kirjoitti...

Emmi - Kiitos! Hyvä että Dagurkin tuli kuntoon! :)

jasmin - Oi kiitos! :) hih, tiedän tunteen ;)

Molemmat - Paranemis terveiset menneet perille! Hih... ja varmaan kiittikin vielä koska vastaukseksi tuli pikkuinen hörähdys :)

Iitu kirjoitti...

Tein nyt se lifestyle blogin:
http://lifewhitdreams.blogspot.fi/

Merika kirjoitti...

Paranemisia Immylle! Toivottavasti ei ole mitään vakavampaa, tosi harmi jos joutuu pidemmällekkin sairaslomalle :(

Ancu kirjoitti...

Iitu - Jee, jee, jee! :) Liityn lukijaks kunhan pääsen kotii

Merika - Kiitos! Toivotaan ettei, tällä hetkellä ollaan matkalla klinikalle, kun ei ponin olo muuttunut. :( Siitä postausta huomenna :) piti kirjoitella jo illalla, kun tämä reissu ei suunnitelmissa ollut

Anonyymi kirjoitti...

Voi Immyä :( Toivottavasti nyt paranee! Ja kyllähän ainakin minä jaksan lukea näitä!

Ancu kirjoitti...

Kiitos, ja mukava kuulla!:)