keskiviikko 24. lokakuuta 2012

107 I TÄMÄN HETKEN HUOLET

Tänään kun tulin koulusta niin kieppasin hevosten luo heittämään heinää. Immy makoili tarhassaan, mutta nousi sitten ylös kun menin tarpeeksi lähelle. Immy ei yleensä ole päivisin makuullaan tarhassa, mutta ajattelin ´kerta se on ensimmäinenkin´. Heitin siinä sitten hepoille heinät, kunnes katsoin ettei Immy ole omien heiniensä kimpussa vaan nökötti heinäkasansa vieressä. Ryömin tarhaan ja koitin antaa heinää sille kädestä, mutta se vain käänsi päätään.


 Heitin sisälle nopeasti laukun ja menin taas Immyn luo eikä se vieläkään tehnyt elettäkään syömiseen liittyen. Pikkuhiljaa se kumminkin otti pari kortta suuhun ja mässäsi ne ja otti taas seuraavat pari kortta. Eli ronkki vain heiniään.

Otin Immyn sisälle talliin ja mittasin kuumeen pariin kertaan ja lämpö oli normaali. Kävelytin Immyläistä radan ympäri kahteen kertaan, koska jos tuo on jotakin ähkyä niin kävelyn pitäisi helpottaa. Muutosta ei kuitenkaan tullut.


Vein Immyn n. puoleksi tunniksi karsinaan, jonka jälkeen laitoin sille suitset päähän ja lähdin kävelemään sillä ilman satulaa radalle. Käveltiin siinä vähän yli puolituntia, jonka jälkeen löydettiin itsemme taas tallista. Laitoin Immyn päälle fleeceloimen, koska ähkyssä oleva hevonen pitäisi pitää myös lämpimänä. Kokeilin jospa Immyllä olisi ruokahalu palannut ja niinpä se ahmaisi heinätupon suuhunsa. Eli paljon normaalimpi Immy kuin päivällä. Kohta olisi tarkoitus mennä taas tarkistamaan tilanne, pidetään peukut pystyssä ja toivotaan ettei tuo ole mitään vakavaa! :)

4 kommenttia:

Merika kirjoitti...

Toivottavast ei oo mitää pahempaa!:(

Ancu kirjoitti...

Toivotaan!:)

Satu kirjoitti...

En halua nyt mitenkään säikäyttää sua, mutta jos teidän lähellä vaan on hevossairaala, niin menkää käyttämään Immyä siellä. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa!

Ancu kirjoitti...

Jos ponin olo pahanee iltaan mennessä niin pakataan kyllä poni koppiin ja kurvataa kohti klinikkaa. Tämän hetken tietojen mukaan on ummetusähky päällä, mutta nyt näyttää olo mennen parempaan suuntaan :)