torstai 27. joulukuuta 2012

135 I TÖLTTIRÄÄKKIÄ



Tuossa ylhäällä oli siis pari kuvaa Immystä ennen eilistä peltojuoksutusta, josta poni oli aivan intona ja ravasi hangessa niin että lumi pöllysi...

Tänään kuitenkin ratsastin Immyllä tiellä tölttitreenin. Ensin tölttäsin ponilla tiellä kaiken laista kiemuraa ja tein lyhyitä töltti-käynti siirtymisiä, että saisin ponin kuulolle ja keskittymään. Sain Immyn hyvin nopeasti kuulolle, joten jatkoimme hiomaan hidasta tölttiä.

Hitaassa töltissä ratsastin mahdollisimman paljon pohkeella, mutta yritin saada pidettyä kuitenkin vauhdin hitaana mahdollisimman pienillä ohjasavuilla. Välillä jouduin tietysti tekemään voimakaampiakin pidätteitä, mutta pääsääntöisesti sain vauhdin pidettyä hanskassa pienillä avuilla. Immyn selkä liikkui kivasti ja kaula oli rento, eikä ylhäällä ja jäykkänä miten joskus.

Seuraavana oli ohjelmassa lisäykset, joissa annoin Immyn itse lisätä vauhtia ja minä vain hoputin pikkuisen selässä, sillä joskus alan tuuppaamaan liikaa eteen ja lopputulos on passitahtista ralleilua. Vaikka lisäykset olivat edelleen hiukan passitahtisia, Immy oli silti rento.

Loppuun menin vielä ravia pitkin ohjin rennosti kevennellen, jonka jälkeen kävelyttelin loppu käynnit.


Huomisen ohjelmassa olisi käydä aamulla noin puolen tunnin taluttelulenkillä ja sitten illemmala olisi tarkoitus treenailla kantällä laukkaa.

2 kommenttia:

~ Beeda kirjoitti...

Juuri löysin tämän blogin ja vaikuttaa todella hyvältä ! Ihastuin heti banneriin ja täytyy sanoa, että omistat upean issikan . :) Rupean lukijaksi. Jos kiinnostusta on, kurkkaa toki meidänkin blogia,
www.lasikavios.blogspot.fi/

Ancu kirjoitti...

~Beeda - Paaljon kiitoksia!:) Sulla on myös tosi ihana blogi!;)