keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

61 I SÖSSÖKUVIA JA TÖLTTI KEHITTYY

Heips taas! Sunnuntaina en siis ehtinyt kirjoitella tänne, miten ratsastus sujui, mutta lyhyesti voin kertoa (sen minkä muistan) ;) Immy oli tosi kiva! Alkuun töltti oli aika tahditon ja ehkä oli passitahtisuuttakin ilmassa. Otin pari laukannostoa ja kokeilin taas töltätä ja nyt töltti oli sopivat hidastempoista ja oikein, oikein tahdikas! Sai siis olla taas poniin tyytyväinen.

Nyt kuitenkin tämän päivän menosta + lisänä pari sössö laatuista kuvaa tältä päivältä :P


Hain Immyn laitumelta meidän kissan Mossen kanssa. Immy oli raahautunut syömään kaikisten kauimmaiseen nurkkaan, jonne tuli käveltyä 10-15 minuuttia. Matkalla tuli leikitettyä Mossea riimunnarulla yms. Olin juuri ottamassa Immyn kiinni, mutta polle ajatteli ettei päästä minua näin helpolla ja lähti täyttä liitoravia portille. Kävelin siis sinne portille takaisin katti kannoilla ja yritin olla vaan ilonen et Immy juoksi suoraa portille, josta on niin lyhyt matka pois laitumelta. Immy antoi portilla heti kiinni ilman mitään pokoyrityksiä. :)




Laitoin Immyn nopeasti tallissa käytävällä ja nousin selkään heti tallinoven edessä. Siinä samalla Immy kasvatti vatsalihaksiaan, kun pullisteli niin uskollisesti, etten meinannut millään saada satulavyötä kiristettyä. Massuvyö saatiin kuin saatiinkin tarpeeksi kireälle ja kiipesin urhean ponini selkään. Käveltiin kentälle vähän pidempää reittiä, jossa tulee samalla mentyä alkukäyntejäkin ja on myös mukavaa vaihtelua.

Tuo takki sitten tekee minut ihan lihavaksi :D
Kentällä ravasin Immyllä kierroksen molempiin suuntiin aivan löysillä ohjilla, jonkä jälkeen jäätiin pyörimään kentän keskelle. Keskellä tehtiin eripituisia töltti- käynti ja ravi- käynti siirtymisiä. Onnistuttiin ihan hyvin, vaikka kokoajan ympyrä tuntuikin suurenevan. ;) Töltti oli vähän ei tahdikas, mutta kuitenkin parani loppua kohti.

Ravattiin taas vähän uralla rauhassa, kunnes tuli vuoroon laukannostot. Nostin laukan jokakerta päätyympyrällä, laukkasin yhden kerran ympyrän ympäri ja siitä siirryttiin uralle, jossa laukattiin yksi pitkäsivu ja sitten kulmassä käyntiin. Immy osasi oikein kivasti ja tuli useasti kivoja ja pyöriviä laukka pätkiä (ei juoksu pätkiä)

Loppuun töltättiin vielä vähän ja se oli niin puhdasta ja tahdikasta että! Kenties laukka irroitti paikat niin tuli töltti puhtaammin, ken tietää...

Kun kentällä kerta meni niin superisti, lähdettiin radalle. Otettiin matkalla yksi lyhyt tölttipätkä, jonka aikana ehti tapahtua vaikka mitä. Nähtiin rusakko, joka pelästyi meitä mörrimöykkyjä ja Immy kauhisteli risua :D Hurjaa, vai mitä?

Huomenna olisi taas ratsastusta luvassa + parempia kuvia! Huhhuh, kun tästä postauksesta tuli tylsä, joten kaikki tulee painamaan tylsä nappia postauksen alta ;) Heipsan taas huomiseen!

4 kommenttia:

Merika kirjoitti...

Hahahah, meidän tallin kissan nimi on myös Mosse :D

Mikä (siis merkki) satula Immyllä on? Ja vissiinkin on noissa suitsissa irrallinen turparemmi?:)

Ancu kirjoitti...

Merika - Aijaa :D Satulan merkki on Lippo. Joo, meillä on irrallinen turparemmi :)

Emmi kirjoitti...

Laukka joo yleensä avaa paremmat mahollisuudet töltille, ja siks mä ainakin suosin ekana laukkaa ennenku alottaa tölttäämisen ^^

Ancu kirjoitti...

Tässä löytyy nyt myös "laukkaa ennen tölttiä" suosija ;D