lauantai 2. kesäkuuta 2012

49 I LOMA! MUTTA MITEN SE ALKOI...

Nyt on vihdoinkin kesäloma! Omaan todistukseen olen ihan tyytyväinen. Keskiarvo on noin vähän pääle kahdeksan. Parempikin olisivoinut tulla, mutta mitä pienistä! Jos jotain positiivista pitää hakea niin tuosta on hyvä parantaa ;)

 Meillä ei kuitenkaan alkanut loma hyvissä merkeissä. Jos joku luulee kuitenkin sen johtuvan karmeasta, sateisesta säästä, mutta se on vain pikkujuttu! Nyt kaikki heikkohermoiset laittavat simmut kiinni, laittavat blogin pois ja odottavat seuraavaa postausta. :)


Nyt jos välttämättä haluat niin lueppa sitten eilisestä... Menin illalla kasin maissa hakemaan Immyä laitumelta talliin ja pyysin iskää tulemaan kohta ulos auttamaan minua ottamaan Immyn ihottumaloimea. Immy on nyt lähipäivinä vähän säpsyillyt, kun ihottumaloimea otetaan pois, koska se saa loimesta pieniä sähköiskuja. Joten apuri on paras olla mukana.

Ehdotin samalla, kun oltiin ottamassa loimea, että jos kokeiltaisiin huomenna suihkuttaa ennen loimen pois ottoa loimeen vähän vettä suihkupullolla. Sillä sen pitäisi vähentää sähköistymistä. No siinä samalla Immy nykäisi itseään meistä poispäin ja minulla irtosi ote Immystä täysin ja iskä sai pidettyä Immyä loimesta kiinni vähän aikaa, joka oli puoliksi Immyn päällä. Sitten Immy olikin jo juoksemassa meiltä vähän matkan päässä olevaa asvaltti tietä kohti.

Lähdettiin kävelemään rauhassa karkulaista kiinni ja toivottiin lujasti ettei poni mene autotielle, koska eihän nuo kesäkenät ole pitävät asvaltti pohjalla. Immy kuitenkin pysähtyi sadan metrin päähän tiestä meidän radalle ja antoi onneksi itsensä helposti kiinni! Samalla näkyi kauheita... Immyn turpa oli aivan riekaleina ja siitä tuli verta :( Jalat olivat kunnossa, oikean etujalan pientä naarmua lukuunottamatta.


Loimi olikin tuon jälkeen entinen, mutta tärkeintä on että poni on hengissä! Lähdettiin taluttamaan Immyä rauhassa talliin ja noukittiin kolme loimen kappaletta maasta.

Tallissa putsasin ensin jalan haavan vedellä, sitten desinfioin sen ja vähän turpaa. Varmasti teki Immylle kipeää, mutta pakko nuo on desinfioida! Sitten laitoin jalkaan jonkin laista tervajuttua, joka desinfioi haavaa ja tekee semmosen pienen kalvon siihen haavan kohtaa ettei sinne mene bakteereja ja sen haju pitää itikat loitolla haavasta. Sen jälkeen tuli taas turvan hoito vuoro ja laitoin siihen helosan rasvaa. Tuon hoidon jälkeen kokeilin jalkoja etteivät ne ole lämpöiset tai ettei ole muutenkaan kipua yms. niissä. Ja jalkavaivoilta onneksi säästyttiin :)

Oli hirveä katsella kun toinen on turpa auki ja ihan peloissaan tapahtuneesta :( Tänään kuitenkin oli haavat jo paljon paremmat! :)

Tänään illalla kävin taluttamassa tuota pömppömahaa radan ympäri. Immy tuntui ihmettelevän jokaikistä kantoa ja käpyä, mutta tuo kuuluu asiaan. Pysäyttelin Immyä vähän väliä jotta se saa ihmetellä maailmaa sekä naapurin lehmiä, jotka päästettiin laiduntamaan samaanaikaan kun oltiin käpöttelemässä siinä lehellä. :) muuten meni kyllä hyvin tuo meidän reissu. Tänään taas laittelin helosaanit ja muut mömmöt haavoihin, sekä häntään laitoin jotakin sinkkirasvaa koska Immyn häntä on aivan järkyttävän näköinen :D. Eiköhän ne kohta rupea paranemaan! :)












Nyt siis kaikki taluttavat hevosen riimulla, joka on kunnolla kiinni + riimunnarulla. Jos joku on vienyt hevostaan otsatukasta tai pelkällä riimulla kannattaa ruveta miettimään asiaa tarkemmin vaikka nyt ei ollutkaan talutuksesta kyse! :)

Nyt kuitenkin toivotan kaikille hyvää kesälomaa! :)

Ei kommentteja: