lauantai 9. kesäkuuta 2012

54 I LAUKKA ON NOT, MUTTA JUOKSEMINEN HOT!

Heippa! Nyt olisi vihdoin ja viimein tavallista postausta luvassa. Tänään sain Tiina ja Veetu blogin arvonnasta voittamani palkinnot. Pitää testata riimua illalla. :)


Aamulla, kun vein Immyn laitumelle, suihkutin poniin joka puolelle meidän uutta ötökkämyrkkyä. Päivällä oli itikoita huomattavasti vähemmän, kuin ilman myrkkyjä. Siivoilin siinä samalla karsinan ja lakaisin käytävää.

Aamu tallin jälkeen lähdettiin huristelemaan kohti Agrimarkettia, josta haettiin Immylle horzen hyönteisloimi. Vielä ei olla sitä testattu, mutta illemmalla testaillaan loimea.

Kuuden aikaan hypähdin satulaan ja aloitettiin kunnon hikitreeni päätyympyröillä. Otettiin töltti siirtymisiä ympyrällä ja tölttäiltiin uraapitkin. Immy oli ihan kivan tuntuinen.

Sen jälkeen ravailtiin keventäen sekä keventämättä. Immyllä tuntui energiaa riittävän ja koko ajan sai olla tekemässä volttia, että poni rauhoittuisi. Olen saanut nyt vihdoinkin parannettua ravi istuntaani (en kevennys istuntaa. Onko sellaista edes? :D ) Inhottaa vain kun koko ajan on noi jalat suorina sivuilla eikä Immyn kylkiä vasten! :( Hartioitakin saisi vetää taaksepäin. Noh, enköhän sen sisukkaasti treenaten saa kuntoon.

sori toi laatu, otettu videosta!


Ravien jälkeen otettiin paljon laukannostoja. Immy tuntui taas vaihteeksi, juoksevan laukan sijasta. Joskus se tiputteli passille ja joskus vain nelisti. Odotan kyllä innolla, että me opitaan laukaamaan! :D Tein tästä ratsastuksesta videokoosteen joten siinä näette miten järkyttävästi jalat oikein ovat. Pakko tosissaan alkaa opettelemaan "jalka terapiaa" :D


11 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Immyhän tölttää ihan sairaan kivasti! :) Sulla on hyvä töltti-istunta, kadehdin !

Laukka kieltämättä jotenkin tosi passitahtisen näköistä (jos näin nyt voi sanoa :o?), meillä Dagurin kanssa sama ongelma. Kokeile joskus ihan sitä, että jos tuntuu vaan juoksevan/rikkoo jatkuvasti, hidasta laukan tahtia. Meillä auttanut hidastaminen aina, kun rikkoo passille. :)

Ancu kirjoitti...

Kiitti! Joo, laukka on TODELLA passitahtista ja Immy juoksee ihan koko ajan :D Islannissakaan sen laukan laatu ei ollut kovin hyvä, kun taas muut askellajit. Mutta aina on jotain projektia luvassa ;) Ok, pitää testata ja katsotaan mitä sähellystä siitä sitten tulee :D Ja Emmi vielä sellanen, et kiva kun kommentoit usein kaikkee ja auttelet aina välillä (esim. nyt ton laukan suhteen) kiitos! :)

Merika kirjoitti...

Mitä ötökkämyrkkyä käytät?:)
Jos et ole jo joskus tehnyt (niin laiska olen, etten jaksa etsiä), niin voisit tehdä esittelyn tallistanne yms. ympäristöstä? Olisi kiva tietää, millaisissa paikoissa liikutte

Merika kirjoitti...

Lisää kommentoin vaan, mutta ajattelin antaa sulle vähän vinkkejä tohon ratsastukseen (en siis varmaan oo yhtään sua parempi ratsastamaan, mutta kerron miten ite olen ton tyyliset ongelmat ratkassu): Onks sua opetettu ratsastamaan tolleen kädet "suorina", ettei kyynärpäässä ole kulmaa? Ja noihin jalkoihin, mulla autto se, kun rats.openi sanoi, että pitää ratsastaa kokoajan pohkeella (vaikka olisikin tosi reipas heponen), ja se näyttäisi tyhmältä, jos pohkeita löisi kylkiin, kun jalat ovat kaukana. Eli jalat kun ovat "kiinni" kyljissä, pohkeet ovat ns. näkymättömät :D Anteeksi surkeat selitykset, en tiedä auttaako tämä muilla kuin itselläni (;

Ja sitten se laukka: Onko Immyllä ratsastettu laukassa aina istumalla satulassa vai onko sille opetettu laukkaamaan kevyt istunnassa? Meidän tallilla issikat on opetettu laukkaamaan ratsastajan ollessa kevytistunnassa. Hevosen selkä pääsee paremmin liikkumaan ja tulee "puhtaampaa" laukkaa. Kyllähän ne osaavat laukata satulassa istuessakin, mutta jotkut tarvitsevat todellakin sen kevyt istunnan :) Kokeile edes, se saattaa auttaa :D

Ancu kirjoitti...

Oho, piti laittaa se ötökkämyrkyn nimi tohon postaukseenki, mut unohtu. Uubs... :D Mutta käytän Effol Fly Blocker hyönteiskarkotetta. Agrimarketista ostettiin ja hintaa tuolla oli n. 27.50e. Odotappas tämä päivä vielä niin saatat päästä Immyn kotivierailulle ;)

Ei ole opetettu ratsastamaan kädet suorina. Ne vain menee.. ÄÄÄH! :D

Jalka jutun ymmärsin jotenkin, pitää kokeilla näitä vinkkejä! :)

En tiedä miten Immyllä on ratsastettu Islannissa. Kun keskusteltiin oston yhteydessä Immyn entiseltä omistajalta, niin meille sanottiin että Immyn muut askellajit ovat huomattavasti paremmat, kuin taas laukka. Pitää vain treenata ja treenata! :)

Emmi kirjoitti...

Eipä mitään, musta on aina nii kiva katella minkälaista muiden issikkaelämä on:-D Toivottavasti näist mun "auttamisita" joku ees auttaa, on niin kiva nähä miten ratsastajat ja ratsut edistyy ^^

Anonyymi kirjoitti...

Hevosesi töltti näyttää oikeasti todella hyvältä jo nyt ja jos kävisit säännöllisesti osaavien valmentajien tunneilla ja tekisit oikeanlaisia hajoituksia ponisi voisi olla todella kiva!

Laukkaan voin itse sanoa sen, että ratsasta laukkaa todellakin kevyessä istunnassa ja älä tee esim. pääty-ympyröitä ennen kuin laukka on rauhallista ja puhdasta. Tai näin ainakin itse sitä ratsastaisin, muista myös mennä rauhallista laukkaa, mutta vältä ohjaskontaktia. Ei se helppoa ole mutta kyllä sen oppii. Sama ravissa, ratsasta ravia suoraa uraa pitkin ja jos poni pomppaa töltille, hidasta vähän ja ota uudestaan raviin. Ei niin että se saa itse päättää kumpaa askellajia menee.

Se mitä ylempänäkin jo sanottiin, muista kyynerpäiden kulma ja kantaa omat kädet, sekä vaikka ponisi ilmeisesti on herkkä ja reipas, ratsasta silti pohkeella.

Ja en sano näitä mitenkään pahalla, vaan haluan auttaa sen mukaan mitä osaan:) Kisaan itse omalla issikallani SM-tasolla, vaikka pari vuotta sitten minullakin oli aivan samoja ongelmia ponien kanssa:)

Ancu kirjoitti...

Anonyymi - Hyvä vain, että tulet kertomaan! :) Itse olen mennyt tunnilla yleensä ensin päätyympyrällä, että laukkatulisi juuri rauhalliseksi. Mutta kaikilla on omat keinonsa! ;) Juu, yritetään muistaa ne kyynärpäät :D

Anonyymi kirjoitti...

No siinä tapauksessa tietenkin jos laukan saa parhaiten päätyympyrällä rauhalliseksi, on se paras vaihtoehto:) Itse ajattelin vain laukan laadun kannalta tuota, mutta nyt kun mietin myös sitä että teillä on ongelmana liian reipas laukka, on pääty-ympyrä hyvä vaihtoehto. Ja uskon että opettajasi on hyvä ja tietenkin tietää paremmin. Oisko sulta saanu kysyä että kenen tunneilla käyt?
t. sama Anonyymi:D

Ancu kirjoitti...

Anonyymi - Kävin viime talvena saarikylissä kerran kahdessa viikossa Riikan yksityis tunneilla, mutta nyt meillä on käynyt kotona Kati S. En tykkää kertoilla täälä blogissa kenenkään sukunimiä, mutta toivottavasti ymmärrät henkilöt ;)

Anonyymi kirjoitti...

Okei!:) Ymmärsin kyllä, tai ainakin luulen niin:D