tiistai 19. kesäkuuta 2012

58 I Kierrä, kaarra, pomppaa, pallottele...

Moi! Nyt ehditään  kirjoittaa Pinkin kanssa tämä postaus sillä Pinkki on meillä yötä. Aloitettiin hevostelu aamulla putsaamalla Immyn karsina ja lakaisemalla tallin käytävä.

Ratsastus aloitettiin n. 18.20 kentällä. Ennen kentälle menoa rakennettiin pieni temppurata ympäri kenttää.








1. Aloitus tötsän vierestä











2. Pujottelu kolmen tötsän välistä (aloitus vasemmalta)










3. Pallon nosto korista









            
4. Pallon kuljetus muovilaatikkoon








5. Puomin ylitys









6. Pallon otto kauhaan samasta korista mistä ensimmäinen  pallo otettiin

7. Pujottelu kolmen tötsän välistä pallo kauhassa (aloitus oikealta)


8. Pallon pudottaminen ratsailta muovilaatikkoon






9. Lopetus tötsän kohdalle

Otettiin alkuun 5 minuutin alkukäynnit jonka aikana tutustuttiin mitä ihmeellisempiin tavaroihin ja Pinkki katsasti jalkojen asennon kuntoon.


 Ruvettiin pikku hiljaa menemään rataa käynnissä. Kaikki sujui hyvin ja Immy tykkäsi kun tehtiin kentällä vähän muutakin kuin ympyrän kiertämistä. Vaikka kaikki meni suunnitelmien mukaan suoritettiin rataa vain käynnissä. Aina temppurata kierroksen jälkeen kun Pinkki laittoin rataa kuntoon uudelle kierrokselle otettiin tölttiä uralla.


 Kun oltiin menty temppurataa tarpeeksi kauan nii alettiin ravata. Siinä Immy pyrki koko ajan liian lujaa ja nosti koko ajan omin päin laukkaa. Joskus kuitenkin saatiin ravattua sopivan tempoisia pätkiäkin. Energian paljous on kyllä ymmärrettävää pitkän loman jälkeen.

Kun immy nyt oli niin laukkafiiliksellä nostettiin molempiin suuntiin paljon laukannostoja. Suurin osa nousi ylättävän pyörivästi ja rauhassa. Kokeiltiin viimeistä nostoa käynnistä ja sieltähän se nousi! (:
 Suunnitelmissa oli käydä lyhyellä maastolenkillä, mutta sinne emme tänään valitettavasti kerinneet.
 Jalat pysyivät puolet ajasta hyvin paikoillaan, mutta Pinkki sai usein huomautella jalkoja paikoilleen. Parempaan suuntaan olen kuitenkin saanut istuntaani! On paljon tukevampi ja parempi ratsastaa jalkojen ollessa oikeilla paikoilla.

Tähän loppuun vielä kuvat viimeviikolla saapuneista tavaroista. Eli Immylle tuli pölyharja, Dr. Repel hyönteiskarkoite, joka on kuulemma todella hyvä ja sitten se hyönteisloimi, josta ehti jo hajota mahakappale :D Muuten on ollut kyllä todella hyvä loimi, eikä se ole ollut niin sähköinen kuin vanha pään läpi vedettävä!

3 kommenttia:

Caro kirjoitti...

Kiva postaus! Sellasta mietin, et miten saat noi kuvat tolleen päällekkäin laitettua ja vinoon ym? On niin kivan näkösesti ja kivan olonen temppurata teillä oli! :)

Ancu kirjoitti...

Caro - Mää laitoin noi kuvat gimpillä ja leikkasin sen sellasella leikkaustyökalulla, kun en oo saanu sitä gimppiä tallentaa noita kuvia. :/

Emmi kirjoitti...

Tosi kiva et Immy saa muutakin tekemistä kentällä, kun kiertää uraa. Saa positiivisen kuvan kentästä ja se ehkäisee ehkä tulevat kentällemeno-ongelmat, riippuu tietenkin siis hevosen luonteesta :)