torstai 9. elokuuta 2012

82 I LIITORAVIA TULEMAAN!

Nyt on ensimmäinen koulupäivä mennyt ohi ja olihan niitä kaikkia kavereita mukava nähdä. Kun lomalla kaikkia ei oikein meinaa näkyillä. Nyt kuitenkin hevostelun pariin ettei tule mitään lifestyle postausta :D

Illalla ratsastin Immyn taas kentällä. Vihdoinkin oli ihana ilma, aurinko paistoi, mutta ei ollut liian kuuma. Itse inhoan ratsastaa liian kuumassa taikka sitten älyttömän kylmässä!
















Aloittelin tällä kerralla ihan tavallisen mittaisilla alkukäynneillä. ;) Tein jokaisen pitkän sivun keskikohdassa voltin ja jokaisen lyhyen sivun keskellä pysäytyksen. Sain Immylläisen nopeasti kuulolle ja aloin pyytämään rentoa ravia pitkin ohjin. Ohjia lyhentelin ajan mittaa ilman ravissa kiihdyttelyä.


Kun olin saavuttanut ohjas tuntuman aloin nostelemaan laukkaa. Ensimmäiset nostot olivat ylläri pylläri kaikkea muuta kuin siistiä ja pyörivää laukkaa. Lopussa päätyympyrällä tuli mahtavaa laukkaa (siis meidän laukkatasollemme!)

Sitten tölttäiltiin vähäsen hitaassa ja keskitemmossa. Hienosti se poni pisteli, mutta parempi tahti olisi voinut olla. Olen nyt opetellut istua töltissä kevyenä satulassa, mutta vielä en ole kunnolla sitä oppinut ja sen kyll näkee. :D



Tuon jälkeen ravailtiin taas, mutta ohjas tuntumalla. Tarkoitus oli saada ravii hieman enemmän liitoa, kuin yleensä. Eihän se hirmu hyvin onnistunut. Mutta hyvä on parempi kuin huono! ;)







Sitten nostelin taas laukkaa. Laukkasin aina niin ptkään, kun laukka oli rauhallista ja pyörivää! Moneen kertaan lopetin, eli toisin sanoen ´tuli paljon hyviä pätkiä!´. Pari kertaa nostin laukan käynnistä ja silloin laukka ei lähtenyt kuin rusakko makuulta :D Pitää treenata tuota laukannostoa käynnistä varmemmaksi, jotta voitaisiin nostaa se kisoissakin käynnistä. :)


Lopuksi otin loppuravit pitkin ohjin. Tänään oli muuten omissa suunnitelmissa tehdä videokooste tämän päivän ridauksesta, mutta kamera vilkutteli vähäistä akkua, joten se olisi ollut turhaa. :( Jospa huomenna sitten  ellen pidä vaparia ja siivoa itse tallin karsinoiden seniä :)


1 kommentti:

Merika kirjoitti...

Ihania kuvia, varsinkin osa laukkakuvista ;D