sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

69 I KYSYMYSPOSTAUKSEN VASTAUKSET

Kivakun olette laittanut kysymyksiä! Ensin luulin että saan vastata vain kolmeen kysymykseen, joista kaksi on samanlaisia, mutta tehän yllätitte minut! Kiitos!
kysyjä: Pinja
1. Jos saisit toisen hevosen, minkä rotuisen haluaisit?
Haluaisin tietty islanninhevosen, mutta jos täytyisi valita joku muu niin valitsisin luultavasti vuononhevosen, shettiksen tai russponin. Tähän on kyllä vaike avstata, koska minulla ei ole islanninhevosen jälkeen mitään lempirotuja :)



2. Mikä Issikoissa viehättää sinua eniten?
Varmaankin se töltti ja passi, yleisesti hyvä luonne, ja sopiva säkäkorkeus. (ei liian pieniä, ekä liian suuria)

3. Mihin tähtäät tällä hetkellä Immyn kanssa?
Tähtäimessä olisi saada ainakin näin alkuu paljon kokemusta kisakentiltä ja sitten joku päivä päästä kokeilemaan onnea SM: eihin. Vuoden parin päästä alamme tosissaan opetella, että miten sitä passia oikein ratsastetaan. Tietty myös tavoitteissa on aina kasvattaa luottamusta, oppia mahdollisimman paljon erilaista ja pitää hauskaa! :)

4. Käytätäkö Immyllä satulahuopia?
En käytä Immyllä satulahuopia, koska emme näe mitään tarvetta siihen. Immyllä on hyvä satula, mutta se liukuu liian eteen ilman geelialustaa, jota pidämme satulan alla. :)









5. Oletko käyttänyt Immyllä apuohjia? 
En ole käyttänyt, koska niihinkään ei ole ollut tarvetta. Minusta on vain parempi oppia ratsastamaan ilman ylimääräisiä remmejä ja minulle ne ovat vain tiellä! :D

kysyjä: Iitu

6. Mitä kautta löysitte Immyn?
Kun päästiin muuttamaan tämän hetkiseen kotiini (entiseen mummulaani) alettiin etsiskelemään mulle omaa Islanninhevosta Suomesta ja Ruotsista. Suomessa koitettiin yhdessä paikassa kolmea ruunaa, mutta kukaan ei tuntunut omalta. Yhdessä paikassa kokeiltiin yhtä aivan ihanaa ruunaa, mutta se olikin varattu. Ruotsin Islanninhevosia katseltiin netin välityksellä, mutta ei löytynyt. No, sitten ei löytynyt Suomesta, eikä Ruotsista ja päätettiin hevosen tulevan Islannista. Islannissa Jenni kokeili eri hevosia ja löysi yhden sopivan Issikan ja se oli Immy. Saimme linkit Jennin laitamiin videoihin youtubeen, missä Immy kipitti kivaa tölttiä ja ravaili innoissaan. Päätettiin ostaa se. Immy lensi lentokoneella muistaakseni Ruotsiin ja ruotsista tuli laivalla Suomeen. Suomessa Liisa vei sen tallilleen ja sieltä sitten 35.8.2011 haettiin Immy kotiin :)

7. Kuinka kauan olet harrastanut hevosia?
No hevosia olen harrastanut varmaan kolme vuotiaasta asti, koska mummullani ja vaarillani oli hevosia. Niiden karsinaan tuli silloin heitettyä pikku tuppoja heinää yms. pentä. Mutta ratsastuksen aloitin virallisesti ensimmäisellä luokalla 2006. Eli kohta pyörähtää kahdeksas vuosi käyntiin. :)

Minä ja Fia Alfurtallilla vuonna 2008

8. Mistä hevosinnostus alkoi?
Varmaankin siitä, kun olen ollut koko ajan tekemisissä hevosten kanssa. En tarkkaan muista, mutta luulen innostuksen tulleen siitä. :)


9. Miten päädyit issikoihin?
Päätin siis vuonna 2006, että aloitan ratsastuksen. No, siinä sitten katseltiin eri talleja ja päädyttiin todella lähellä sijaitsevaan Islanninhevostalliin, Alfur-talliin.

kysyjä: Merika

10. Miten sait vanhempasi suostumaan ostamaan hevosen? 
Itseasiassa, minun ei eides tarvinnut suostutella. Minulle oli luvattu varmaan kahdeksan vanhasta asti että saan joskus oman hevosen, kunhan muutamme nykyiseen kotiini, koska meillä on paikka missä pitää hevosta eikä tarvitse maksaa tallivuokria. Usen tuli kyllä katseltua hevosten myynti palstoilta ihania myytäviä Issikoita ja yritin suostutella ja vinkua milloin mitäkin hevosta. Niitä en kuitenkaan saanut ja toisaalta hyvä niin. Oli joskus mukava miettiä, että mitä sitten teen oman hevosen kanssa, kunhan saan sen. Ja miltä se näyttäisi. :)

11. Kamalin ratsastuskertasi?
Mielestäni en ole kokenut kamalinta ratsastuskertaa. En kyllä osaa vastata tähän, joten siitä anteeksi!

12. Paras ratsastuskertasi?
Ääh... Näitä on niin paljon! Kaikki kisat, pienetkin onnistumiset ja kaikki ensimmäiset kokeilut esim. ensimmäisen esteen ylitys, ensimmäinen laukannosto yms. :)
13. Kumpi on parempi; suuri ratsastuskoulu vai pieni puskailutalli? 
Kokemuksieni perusteella en voi vastata, sillä en ole ikinä ratsastanut millään suurella ratsastuskoululla! :D Mutta luulen pitäväni enemmän pikkuisista talleista, koska niillä on luultavasti rauhallisempaa, eikä yleensä kauheaa menoa ja melskettä josta hevoset/ ponit vain stressaantuvat. 
14. Onko Immy juuri unelmahevosesi vai muuttaisitko jotakin siitä? 
Kaikissahan on aina jotain pientä muutettavaa, mutta kyllä Immy on oikea unelma. Se ei tee mitää ilmaiseksi, jos siltä ei osaa pyytää jotain liikettä oikein, nii sehän ei tee. Oikea opetusmesta siis tuo tamma :) Muuttaisin Immyä ehkä vähän herkemmäksi, vaikka nyttenki on jo todella herkkä! :)

15. Haluaisitko kisata mielummin kouluratsastuksessa vai esteratsastuksessa askellajiratsastuksen sijaan?
Tämä on vaikea, mutta ehkä kouluratsastusta (tuota tuli metittyä viisi minuutia). Askellajiratsastus ja kouluratsastus ovat hieman saman tyylisiä. Mutta jos minulla olisi joku muu hevonen, kuin Islanninhevonen, niin kilpailisin varmaan kumpaakin.

16. Miksi valitsitte Islannista juuri Immyn, ettekä jotain toista?
Jenni etsi minulle siis sieltä hevosta, mutta ei löytänyt muita juniorille sopivaa. Useat olivat olleet juniorille hiukan liian kuumia. Mutta Immy jotenkin osui heti silmään toi on mun! :D

17. Ketkä olivat mukanasi hevosenvalinta-reissulla?
Immyähän en siis käynyt Islannissa kokeilemassa. Otimme siinä siis pienen riskin ja luotimme Jenniin. Jenni teki hyvää työtä ja nyt olen onnellinen Immyn omistaja. Suomessahan käytiin katsomassa n. neljää Islanninhevosta ja reissuilla oli mukana yksi äitin kaveri, Kati, Iskä, Äiti ja tietty minä :D Kati aina testasi joka hevosen ensin ja sitten testasin minä :)

18. Oletko ratsastanut muilla issikoilla (millä tallilla, milloin, kenellä?)?
Huhhuh... Jos tähän alan näitä latelemaan niin koko bloggeri menee joka maassa sekaisin! :D Olen siis ratsastanut n. kuusi vuotta Alfur-tallilla ja siellä oli ja meni hevosia. Melkein joka kerralla tuli ratsastettua eri hevosella. :) Oppi ainakin ratsastamaan aivan erilisilla hevosilla laidasta laitaan.

19. Oletko koskaan käynyt leireillä?
Olen käynyt elämässäni käynyt kahdella leirillä ja molemmat olivat Alfur-tallilla. Toinen oli kaikille Alfur-tallin tallitytöille (muistaakseni palkkioksi tallihommista?!?) ja toinen oli "tavallinen" ratsastusleiri :)

kysyjä:  Emmi (linkkiä en saanut laitettua Bloggerin sekoilun takia) :(

20. Ketä kaikkia ratsastusopeja sulla on ollu elämäsi aikana?
Sukunimiähän en sanele blogissa, mutta olen ollut kahden Katin, Riikan, Sirpan, Tanjan ja Annikan opissa. :) Toivottavasti kukaan ei puutu, koska kaikki ovat auttaneet paljon eteenpäin ratsastuksessa!

21. Mistä sait idean aloittaa kirjoittaa blogia, eikä vastaukseksi käy "koska sain hevosen", koska luultavasti innostus alkoi jostain muusta;)
Aloin lukea kaikenlaisia eri hevosblogeja ja ne vain nappasivat mukaansa. Kyselin kavereilta että olisivatko hekin innokkaita bloggaamaan ja heilläkin sitten tärppäsi. Ja tässä sitä nyt ollaan bloggauksen pauloissa ;D

22. Milloin ratsastit ensimmäisen kerran issikalla?
Luultavasti ensimmäisellä tunnillani Alfurilla seitsemän vuotiaana :)

23. Ootko jonkin sortin "varusteratsastaja" Katotko siis ratsastaessa et värit sopii toisiinsa yms.
On minussa ehkä pienen pieni varusteratsastaja. Jos Immyn varusteisiin saa valita värin niin valitsen sille mieluiten vaaleansinisen tai jonkun oranssin tai peessin. :) Kotona on aivan sama mitä esim. itsellä on päällä (kuvistakin olette varmaan huomanneet) ;)

24. Oletko koskaan ratsastanut poiketen normaalista tyylistä? (esim. ilman varusteita, vikeltänyt, länkkäri? )
Immyllä olen mennyt ilman satulaa ja ratsastanut riimulla johon on kiinnitetty ohjat. Vikeltää en ole viitsinyt tuolla duracell pupulla. Pientä estettä Immyllä on tullut hypättyä niinkuin olen kirjoitaanutkin :) Joskus olen kavereiden kanssa Alfurilla kokeillut pikkuisen vikellystä ja menty myös usen riimulla ja ilman satulaa.

25. Onko sulla tullut kahden hevosen "himoa" koskaan Immyn aikana?
Ei ole tullut. Aikaakaan ei luultavasti riittäisi toiseen ponimukseen ainakaan vielä kun on tuo koulukin aina "tiellä" :D

26. Mistä päin Islantia Immy tuli teille ja millä kuljetuksella?
Muistelisin Immyn tulleen länsi Islannista ja kuljetuksista en enempää tiedä kun sen oman tietoni mukaan, että Immy tuli lentämällä Ruotsiin ja Ruotsista laivalla Suomeen :)
 Ps. Anteeksi valkoinen tausta kuvissa!!

2 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

tee näit useemmin, on iha sairaan kiva lueskella näitä :--D ! aa

Ancu kirjoitti...

Emmi - Kiva että tykkäät ja voin tehdä joskus toistekkin :)