lauantai 7. heinäkuuta 2012

67 I NYT ONNISTUU!

Taas tuli kirjoitettua teksti eilen jo yön puolella, joten julkaisu päivä koitti vasta tänään.

Tänään käytiin siellä Jennin tunnilla Niihamassa ja koe ratsastin ne farkkuratsastushousut. Perille tultiin jo puoli yhdentoista aikaan. Kävelyttelin paljon Immyä ja silloin tällöin katseltiin jotain talutustuntia ja ratsukoita, jotka harjoittelivat itsenäisesti hyppäämistä. Kerran tuli pieni sade kuurokin, mutta raahauduttiin Immyn kanssa parin puun alle ettei ihan kastuttaisi. No onneksi se kuuro kesti vain noin kymmenen minuuttia!

Aloin laittamaan immyt kuntoon tuntia varten siinä puoli kahdentoista aikoihin. Mietin pitkään että laitanko painobootsit, mutta päädyin jättämään ne tällä kerralla pois. Varustin näköjään hiukan liian ripeästi sillä jouduttiin  odottelemaan toisen ratsukon tunnin loppumista vartti. Tasan kahdeltatoista päästiin, kuin päästiinkin maneesin sisälle.

Immy oli ihan innoissaan heti alkukäynneistä asti ja ratsastushousut olivat mahtavat! En ihmettele teitä, jotka ovat näitä housuja kehuneet. Aivan törkeän hyvät!  Ratsastin paljon voltteja ja tein pysähdyksiä. Aivan niin kuin tavallisesti. Katseltiin kaikki kulmat ja tavarat maneesin reunoilla. Mistään ei hötkyilty!


Kun tutustumiset oli tehty, otettiin ohjia tuntumalle ja alettiin tekemään volteilla väistöjä molempiin suuntiin. Alussa Immy oli joka suuntaan mutkalla ja väisti lapa edellä. Lopussa alkoi onnistua todella hyvin. Takapää väisti ja Immy oli kuulolla, eli kaikki oli hyvin! :)

Tuosta lähdettiin töltäämään päätyympyrällä molempiin suuntiin. Alkuun Immy vain laahusti, mutta sain siihen nopeasti energiaa (mutta hitaassa tempossa, jota ollaan haettu!) Kun alkoi sujua hyvin, niin otettiin maneesin urat käyttöön. Eli töötättiin keskitempossa uraa pitkin. Immy kuunteli niin kympillä, vaikka välillä sain ottaa kunnolla puolipidätteitä, ettei oltaisi menty kuin ralliratsukko. :D



Aloitettiin lisäys harjoitukset, niin että otin lisäyksen kaksi kertaa yhden pitkänsivun aikana. Puoli välissä hidastin tempon hitaaksi ja siitä sitten lisäsin toisen lisäyksen. (Toivottavasti ymmärrätte tätä minun kirjoitustani!) :D Tuokin meni ihan hyvin. Silloin tällöin lisäys meni pitkäksi, mutta ei se maailmaa kaada. Lisättiin myös koko pitkää sivua ja Immy oli niiiiin hieno! Menisi kotonakin aina noin!


Töltin jälkeen näytettiin ravia ja sen jälkeen laukannostoja. Immy meni laukan aika reippaasti, mutta niin se on aina pyörivämpi. Toiseksi viimeisellä kerralla minulla tippui jalustin, mutta onneksi pysyin nyt selässä, eikä tapahtunut niin kuin sielä kisoissa josta saimme hylyn :D (Immy ei pysynyt haskassa + jalustin irtosi + tipuin = hylky)

Nyt minusta kyllä tuntuu että unohdin jotakin… Tuli meinaan mentyä niin paljon kaiken laista harjoitusta. Saimme palautteeksi, että kaikki muut asekellajit ovat hyvin kunnossa, mutta kun laukan saa treenattua VIELÄ paremmaksi, niin sitten on hienoa! :)

Tähän loppuun vielä tämänhetkisiä suunnitelmia tuleville vuosille:
Kisataan siis ensivuonna vihdoin normaali luokissa. Pääohjelma/ -rata on nelikäynti. Koitetaan parhaamme mukaan saada rajat rikki A- tasolle. Kolutaan mahdollisimman paljon nelikäyntejä ja sitten parin vuoden päästä kokeillaan ehkäpä viisi käyntiä ;)

Mutta ei minulla muuta. Heippa!

4 kommenttia:

Merika kirjoitti...

Sulla on kyllä hyvä istunta :) Kadehdin!

Immy on niin söpö noissa kuvissa! Kuka teitä aina kuvaa?

Emmi kirjoitti...

Onko sulle mainittu mitään Immyn päästä töltissä ? Mun silmään pitää aika korkealla eikä silleen "pyöreesti", mut siis en tosiaankaan oo mikään hirmuhyvä ohjastamaan tai ees kattomaan oikein :--D Tähän vielä semmonen, et mikä satula teillä on?

Ancu kirjoitti...

Merika - Kiitti, itse en kyllä tykkää, mutta kiva että joku edes! :)Meitä kuvaa usein milloin kukakin. Useinmiten iskä, äiti tai Appe (sisaruksia kun ei valitettavasti ole)

Emmi - Ei ole sanottu, vaikka ollaan oltu Riikan, Katin ja Jennin tunneilla, niin kukaan ei ole huomauttanut. Mutta itse en ole varma, mutta voikohan se olla joku rakenne juttu? Noissa kuvissa immyllä on tuollain turpa tönkösti eteenpäin. :D Voin kysäistä tuta vaikka seuraavalla tunnilla jos muistan ;)
Satulasta en tarkemmin osaa sanoa, mutta se on merkiltään Lippo ja tietty askellajisatula ;D Tarkemmin en osaa sanoa

Anonyymi kirjoitti...

Immy on tosi ihanan näkönen aina kaikissa kuvissa :3

Mut hei tää mun asia ei nyt mihinkään liity mut olis kiva jos tässä blogissa olis vielä se Tunnisteet-palkki :)