sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

21 I HIIPUMATON PONINI

Sori, sori, sori kaikki! Tuli taas aikamoinen postaustauko, kun ei oikeen ollu inspistä. Enkä halua itseäni pakottaa raapustamaan tänne, sillä haluan pitää tämän myös itselleni mukavana harrastuksena :)

Nyt kuitenkin anteeksipyynnöstä itse aiheeseen. Joku päivä (en muista mikä) Immy oli saanut oikeaan takajalkaan pienen haavan ja jalkaa pitkin oli valunut verta. Immy oli varmaan osunut siihen toisella kaviollaan vahingossa. Onneksi Immyn jalat ovat valkoiset, sillä niissä näkyy hyvin veri jos on tullut haava. Haava oli kuitenkin onneksi pieni, eikä Immy ontunut tai aristellut jalkaa.
 Yritin hoitaa haavan mahdollisimman hyvin! Ensin pesin sen haalealla vedellä, kuivasin todella hyvin pyyhkeellä ja laitoin siihen jodopaxia. Enää ei haavasta ole jälkeäkään :)

Tänään ratsastin immyllä kentällä ja kaikki ei oikein sujunu miten olis toivonut. Klikatkaa kuvia suuremmiksi tarvittaessa!
1.
1. harjotusta mentiin tosi kauan. Aluksi käynnssä ja sitten töltissä ravin sijaan. Immy ei kuunnellut hidastavia apujani yhtään! Sain pidätellä ihan koko voimallani että stoppasi, siitä jäi tosi huono fiilis, mutta toivottavasti se johtuu tämän hetkisestä kiimasta! Ihan lopuksi menin tätä ravissakin, eikä se sillonkaan kuunnellut yhtään. Hömpötteli vain omaa vauhtia eteen päin. Onko teillä ollut joskus samaa tilannetta? Oisko teillä jotain vinkkejä, miten saisin Immyn herkemmäksi pidätteille?

2.
 2. harjotusta menin vain kaksi kertaa :D Se olikin varmaan ainut onnistunut harjoitus tältäpäivältä! Tämä harjoitus oli myös siinä mielessä vaikea toteuttaa, koska tuo kentän pääty oli aivan loskassa ja täynnä kuoppia.

Laukkasin myös pari kierrosta. Juuri kun Immyn laukasta oli tullut rauhallinen ja pyörivä, tänään se oli pelkkää tikitystä ja vauhti oli "vähän" liian kova. Kurjuuden kurjuus!



Huonoin puoli minussa on ratsastajana se, että esim. nyt kun Immy ei kuuntele mua kunnolla, tulee mulle tunne et "en kai mää oo pilannu tätä hevosta?" "Mitä jos se ei enää ravaa liidokkaasti tai nostele jalkoja töltissä?" Eli vähän niinkun lannistun ja senhän hevonen huomaa eikä kuitenkaan kuuntele. Pitäisi vaan olla vielä vähän päättäväisempi! Älkää kuitenkaan luulko että olen luovuttaja tyyppiä! :D

Olen alkanut nyt keräämään Immyn harjapakkiin eri hevosaiheisia logoja. Idean sain Tiian ja Voiton blogista. Jossain vaiheessa heitin niitä tarroja ihan hirveästi pois, mutta onneksi olin säästänyt Teivon ravirata ja Horzen logon, jotka sitten sain tänään läntättyä harjapakkiin. Hevosmessuilta saattaa tulla säkki kaupalla logo tarroja, mutta luulen noiden tarrojen lähtevän ajan myötä, mutta ei se mitään :) Harjapakista kuvia huomenna!

Huomenna Pinkki tulee taas meille, niin saas nähdä mitä me keksitään. Tähän postaukseen olisi pitänyt änkeä teille pikkunen ylläri, mutta se ei suostunut latautumaan niin katsotaan koska tulee. ;)

Anteeksi vielä siitä että postauksessa ei ole kunnon kuvia lähi ajoilta, josta saan yleensä inspinksen. Kamera ei suostunut lataamaan kuvia koneelle, joten laitoin tänään muokkaamani vanhan kuvan :)

5 kommenttia:

Caro kirjoitti...

Kiva postaus. Mulle ainakin on sanottu et jos hevonen ei kuuntele apuja, nii kannattaa herkistää sitä niille esim. ottamalla töltistä/ravista pysäytyksen/käynnin ja siittä pysähdyksen ja siittä suoraa takasin tölttiin/raviin. Ja toistaa harjotusta niin kauan että hevonen kuuntelee. Jos hevonen ei kuuntele pidättävää/hidastavaa apua, kannattaa kääntää sen pää aitaa kohti, jollon sen on pakko hidastaa. Pari kertaa kun noin tekee, nii pitäs hepan alkaa jo kuunnella. Toinen hyvä keino jos vauhtia on liikaa ja jos kenttä ei oo liukas on se että alat tekeen kiemura uraa. Sillon hevonen ei pääse kaahaamaan niin kovaa ja joutuu keskittyyn tekemiseensä kunnolla. Ei kannata tehä mitään kolmikaarista, vaan tekee aika tiuhaan niitä käännöksiä. Toki jos kolmikaarinen kiemuraura auttaa jo vauhdin hillinnässä, niin ei kannata tiuhempaan käännöksiä tehdä. Toivottavasti tajusit jotakin mun epäselvästä selityksestä. :)

Ancu kirjoitti...

Kiitti, tätä sitten taidan kokeilla tänään :)! Kiemurauraa saattaa olla auika vaikeaa tehdä tällä hetkellä meidän kentällä, koska lunta on kaamea kerros keskellä :D

Anonyymi kirjoitti...

Yksi hyvä tyyli on myös tehdä puoli pidätteitä ja niiden välissä antaa aina pohjetta. Hevonen tulee sillä herkemmäks ja rupee kuuntelemaan enenmmän. Tai sitten just kun Caro sano et kiinnität sen huomion muualle eli rupeet tekeen jotain vaikeempaa etkä mee pelkkää uraa pitkin.Kolmikaarinen kiemura ura on just hyvä sellaiseen. :)
T: Hevoskuiskaajan ammattia aloitteleva :)

Emmi kirjoitti...

Kannattaa olla just semmonen topakka, vaikka kiima olisikin. Jos ei paino-ja ääniavuista hidasta, ota ohjalle paine, ja heti kun pysähtyy, myötää ohjalla. Ei kannata koskaan juosta suoraan kohdalle ja pysäyttää siitä suoraan. Jos hevonen vaan haluis juosta eteenpäin tee pientä volttia niin kauan että ite tajuaa että nyt on aika pysähtyä. Meillä auttanut:)

Ancu kirjoitti...

Kiitti molemmille! Nää vinkit tulee kyllä tarpeeseen :D