lauantai 10. maaliskuuta 2012

18 I MUKAVA VALMENNUS TAKANAPÄIN

Nyt on päästy kotiin ja kivat valkut takana päin. Valmennus oli tälläkertaa pidempi, kun yleensä. Lähdettiin pihasta n. klo 10.00 harmaassa säässä kohti Ylöjärveä.

Perillä vietiin Immy sille varattuun karsinaan ja kuskattiin kaikki vermeet nopeasti talliin, sillä oltiin tultu vähän myöhässä.

Ensimmäisenä ohjelmassa oli teoriaa. Teoriassa käsiteltiin hevosen aisteja ja hevosen ruumiinosia teoriassa ja käytännössä. Siinä tuli hyvin kerrattua tuttuja asioita, sillä vuonna 2011 osallistuin yhden ystäväni ja hänen pikkusiskonsa kanssa valtakunnallisiin hevostaitokisoihin ja suoritin ensimmäisen ja luultavsti ainoan hevostaitomerkin (Hoito I). Silloin opeteltiin näitä asioita ahkerasti omista hevostaitokansioista! :)

Seuraavaksi oli vuorossa tehtävärata. Jossa tehtävinä oli esim. tietokilpailu ja hevosenkengän heittoa.

Tehtäväradan jälkeen olikin sitten tauko, jolloin vain juteltiin ja pidettiin hauskaa parin kaverini kanssa. Junnuvalmennukseen kuuluu tietysti myös se itse ratsastus. Mun ja Immyn vuoro oli viimesenä. Rynmä oli sopivan kokoinen (kolme ratsukkoa).



Aluksi "jumpattiin" hepat itse vetreiksi volteilla, pyähdyksillä, peruutuksilla, väistöillä yms. Immy kuunteli alusta asti todella hyvin. Itselläni oli taas ongelmana pitää jalkaa enemmän koukussa ja nyrkit kiinni.

Sitten alettiin menemään kahdeksikkoa päädyssä suurin kiemuroin. Aluksi pienien töltti siirtymisien kera ja sitten lopuksi kiemurreltiin koko ajan töltissä. Immy tölttäs hyvin, vaikka pari kertaa tuli passitahtinen pätkä. Ei se mitään! :)


Töltättiinhän me myös urallakin. Immy meni todella hyvin ja oli pehmeä kädelle! Vaihdeltiin töltissä tempoa ja joskus asetin vähän sisällepäin, kun tuntui passitahtiselta.

Tunnin lopussa yritettiin saada hevoset mahd. matalaksi ja rennoksi, josta sitten pyydettiin lyhyitä pätkiä ravia päätyympyrällä. Ravattiin myös uralla ja Immy ravasi aivan mielettömän rennosti! Hyvin meni!


Tunnin loputtua käytiin kokeilemassa ihan vähän baanalla tölttiä. Siinä se Immyn sisäinen kilpuri purkautui ulos! Jalka nousi niin tarmokkaasti ja meno oli tasaista, kuin penkillä istuisi! Ennen baanalle menoa ajattelin, että Immy veisi mua kun rukkasta pitkin baanaa, mutta sehän kuunteli älyttömän hyvin. Kyllä sai poniin olla ylpeä! Olihan tuo meidän ensimmäinen yhteinen kerta baanalla :)

Kotiin päästiin n. kuuden aikaan sumuisessa ja harmaassa säässä.  Kävelyttelin Immyä pihassa ja heitin sen talliin ja otin loimen pois. Ruoka eteen ja rankka, mutta mukava päivä olikin pulkassa! :)

3 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Tää on ihan sairaan kivannäkönen islantilainen :) Kenen jälkeläinen tää mahtaa olla?

Ancu kirjoitti...

Oi kiitos! :) Sen emä on Fluga frá Gröf

Essi kirjoitti...

Tosi kiva blogi(: käy kurkkaa mun, jos vaik tykkäisit.

www.leijanvuokrailua.blogspot.com