lauantai 26. tammikuuta 2013

144 I VUODEN ENSIMMÄISET KISAT

Moikka taas pitkästä aikaa. Mun on pitäny postailla nyt useammin, mutta oon ollu nyt koko viikon ajan älyttömän väsyny jostakin syystä ja ponin kanssa treenit ei ole mennyt ihan nappiin. Kaikki avut on tuntunu menevän hiitasti läpi. Mutta nyt lopetan tän valittamisen!:)

Tänään oli siis Alsælan talvi cup II Alfur tallilla. Luokat johon osallistuin olivat V5 (helppo nelikäynti) ja T5 (helppo töltti) Kisojen tavoitteena mulla oli käydä vain katsomassa missä mennään ja mitä pitäisi alkaa treenaamaan seuraavaksi, sekä tietysti pitää hauskaa!

Lähdettiin Alfurille noin 10.15 (?) ja heti perille päästyä aloin laittamaan ponia kuntoon nelikäyntiä varten. Sain laitettua Immyn valmiiksi aivan liian nopeasti sillä me jouduttiin odottelemaan puolisen tuntia, että meille riittäisi järkevä aika lämpätä kentällä, koska neljäkymmentä minuuttia on hiukan pitkä lämppäys aika...
Sitten kun vihdoin pääsin lämppäämään kentälle annoin Immyn kävellä monta kierrosta pitkin ohjin ja samalla juttelin muiden osallistujien/ kavereideni kanssa. Mutta sitten aloitin lämmittelemään kunnolla ja otin immyä kuulolle pysähdyksillä ja tein töltissä mahdollisimman pieniä temmon vaihteluita. Immy säpsähteli pohjetta aina välillä ja joskus se ei reagoinut siihen mitenhään, huoh.. no, muuten poni meni kuitenkin kivasti töltissä. Sitten siirryin raviin ja houkuttelin Immyä laskemaan hiukan päätään rennomaaksi pääty ympyrällä. Ravi oli mukavan letkeää ja rentoa, mutta kuitenkin kivan energistä. Loppuun vielä kävelin kentän keskellä  ennenkuin pääsin pyörimään kolekting rinkiin.

Ehdin pyörähtämään kolektingringissä vain peri kertaa, kunnes pääsimme maneesiin. Töltti oli kiva, mutta en saanut ratsastettua Immyä kunnolla pohkeella koska se alkoi taas ylireagoimaan siihen, joten tyydyin ratsastamaan mieluiten äänellä, kuin pohkeella. Ravi oli rento ja siinä sain ratsastettua paljon paremmin, mitä töltissä. Käynnistä en oikein muista mitään muuta, kuin mietin älyttömästi pitäiskö mun mennä käyntiä puoli- vai yksi kierros. En ollut siis ees kunnolla kattonut miten mun pitäis nämä ohjelmat ratsastaa maneesissa. Päätin sitten kuitenkin mennä käyntiä sen puoli kierrosta niin kuin baanalla ja onneksi valitsin niin, koska se olikin onneksi oikein. Laukka nousi Immyllä vähän myöhään (kulmassa) mutta se ei paljoa haitannut, koska Immyn laukkasi parhaiten mitä missään muissa kisoissa! Eli hanki treenistä on ollut hyötyä! :)

(c) Peppi Leppälahti
(c) Peppi Leppälahti

Sitten vein Immyn karsinaan ja otin kamat pois ja menin katselemaan muiden suorituksia maneesiin Iidan kanssa, joka tuli kattelemaan kisoja silloin kun mun nelikäynnin suoritus oli loppunut. Ehdittiin kuitenin vaan katsoa pari töltti suoritusta, jonka jälkeen piti jo mennä laittamaan omaa ponia kuntoon.

Sain Immyn nopeasti valmiiksi, mutta silti liian myöhään sillä meitä tultiin hakemaan kolektingrinkiin tallista eli töltti luokan lämmittelyt jouduttiin jätettämään väliin ja kolektingringissäkään ei ehditty pyöriä joten ei muutakun kylmiltään tölttäämään tuomareiden eteen. Hitaassa töltissä sain ratsastettua Immyä paremmin kun nelikäynnissä ja töltin tahti tuntui kivalta. Lisäykset onnistuivat eikä laukkoja tullut tällä kertaa ja sain hidastettua vauhdin riittävän aikaisin.

Alhaalla pikkuinen videopätkä suorituksesta, mutta Iida ei saanut kameraa tarkentamaan kunnolla, joten video on sen takia vähän epäselvä, mutta etteköhän te nyt siitä pikkusen näe miten tuo suoritus meni.


Pisteeiksi saimme taas 5,5 ja 5,5, joten oon älyttömän tyytyväinen!:) Hitaasta töltistä 5,5 ja 5,5 ja lisäyksistä 6,0 ja 5,5.

(c) Peppi Leppälahti

Loppun vielä kävelyttelin Iidan kanssa Immyä ja otettiin varusteet pois ja heitin loimen ponin päälle. Lähdettiin vielä katseleen Iidan kanssa viimeset ratsukot, joiden jälkeen olikin sitten palkintojen jako. Voitettiin Immyn kanssa molemmat luokat ja ensi kerralla kisaammekin sitten normaaliluokissa eli nämä kisat olivat vain tällaiset ´missä mennään´ kisat. :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ihan sika paljon!!!!!!!!!
Ootte niin ihku pari!:D
T. Jenni

Anonyymi kirjoitti...

onneks olkoo! mulla itellä canonin järkkäri kans tekee tota samaa et se ei tarkenna maneesissa kun just siihen lähelle.. kuvat onnistuu kyl mut videot ei.. tiedä sitten mistä johtuu, mut kyl tosta videosta ihan hyvin näki=_)

Ancu kirjoitti...

Anonyymi/ jenni - hihi, kiitos!:)

Anonyymi - kiitos!:) aijaa, no ei sille varmaan mitään voi. Ja hyvä kun sait selvää !:)

Aune kirjoitti...

Oijoi! Onnittelut! Hyvin lähti vuosi käyntiin teillä ainakin kisojen suhteen! Näytti oikein kivalta teidän ratsastus! :)

Ancu kirjoitti...

Aamu - kiitos tosi paljon!:) Kyllä, oon kyllä tosi yllättyny että meni noin hyvin!:)