sunnuntai 13. tammikuuta 2013

142 I VALKKUISSA VIHDOIN MUKANA!

Moip! :) Eilen olimme Immyn kanssa Alfur tallilla Sirpan valmennuksessa/ tunnilla vihdoin pitkästä aikaa. Oli ihana päästä vihdoin Sirpan tunnille sekä ensimmäistä kertaa uudelle Alfur tallille, jonne mun on ollut jo kauan tarkoitus mennä käymään, mutta aina se on jäänyt. Talli oli mielestäni hieno! Ihanan iso kenttä, maneesi ja kotoisa talli, ahh! :)



Nyt kuitenkin itse asiaan, meinaan tuntiin. Meidän lisäksi tunnilla oli kolme ratsukkoa eli ryhmä oli sopivan kokoinen.

Alkuun otimme hevosia kuulolle ja laitoimme hevoset kävelemään rytmikkäästi. Teimme myös väistöjä ympyrällä, jossa siirsin kokoajan huomaamattani painoani ulospäin ja käänsin sisäohjalla Immyn kaulaa sisään päin, vaikka se olisi täytynyt pitää suorassa. Hetken kun Sirpa opasti meitä, niin aloimme saada juonen päästä kiinni ja harjoitus alkoi sujua jo paremmin. :) Sain taas hiukan huomautusta siitä, että otan ja päästän ohjalla liian voimakkaasti, joten pitää nyt jatkossa muistaa lopettaa tuon tekeminen suur liikkeisesti ja ottaa ja päästä sormia käyttäen.

Kun hevoset olivat kuulolla ja kävelivät rytmikkäästi aloimme siirtää niitä tölttiin. Immy tuntui todella kivalle ja sain ratsastettua sitä hyvin pohkeella. Yritin saada Immyä laskemaan hiukan päätään houkutellen sitä ohjalla ja vähitellen sain pään hitusen alemmaksi, jonka seurauksena Immy tuntui älyttömän kevyeltä ja sitä oli ihana ratsastaa!

Seuraavaksi aloimme vaihtelemaan töltin tempoa pienissä pätkissä eli joskus lisäsimme hiukan tempoa pari metriä ja josku hidastimme äärimmilleen ja sen jälkeen taas lyhyt pätkä reippaampaa tempoa. Immy oli kiva, vaikkakin poni olisi halunnut mennä lisäyksiä pidempiä matkoja. Sitten vaihdoimmekin suuntaa ja otimme temmon vaihtelua toiseenkin suuntaan, joka meni suunnilleen yhtä hyvin kuin toiseen kierrokseenkin.


Tölttien jälkeen otimme ravia ja heti tuli käsky että ratsastaisin Immyä kunnolla enkä vain vähän pyytele selässä, sillä Immyn raviin nähden poni vain hölkkäili menemään. Aloin sitten ratsastaa Immyä pohkeella, mutta kuitenkin rauhallisessa temmossa.

Kun olimme saaneet hevoset käyttämään itseään ravissa annoimme hevosten kävellä hiukan, jonka jälkeen aloitimme taas koota hevosia ja laittaa ne kävelemään rytmikkäästi. Mulla ja Immyllä meni taas tovi, mutta lopulta onnistuimme ja aloimme siirtyä tölttiin.

Teimme edelleen lyhyitä tempon vaihteluita, mutta vaihdoimme kuitenkin harjoituksen seuraavaan. Menimme kokorata leikkaata lisäten aina vaihtaessamme suuntaa halkaisijalla. Olin itse usein aivan pihalla minne käännyn ja missä lisään, sillä ratsukoita tuli ja meni joka suuntaan. Eli usein lisäykset jäivät aaivan vajaiksi. Mutta vauhtiin pääsimme lisätessämme kaikki uralla töltissä. :) Tarkoitus oli saada hevoset lisäämällä niin että hevosen perä olisi ns. painunut alle ja tavoitteeseen pääsimme Immyn kanssa pariin otteeseen.

Loppuun oli vielä ravin paikka, jossa houkutten taas ohjalla Immyn päätä alas ja ratsastin ponia pohkeella, jotta saisin sen tekemään töitä kunnolla. Vaikka Immy oli melkein puhki, se meni oikein näppärästi ja kevyesti! Eli on älyttömän tyytyväinen! :)

Kun tunti oli loppunut juttelimme Sirpan kanssa mitä meidän kannattaa Immyn kanssa treenailla kotona ja vinkiksi saimme tehdä mm. eri askellajeissa temmon vaihteluita.


Seuraava tunti onkin sitten ensi viikon sunnuntaina Niihaman maneesilla, sillä pääsemme vihdoinkin osallistumaan aluevalmennukseen! :) Sieltä sitten lupaan saada kuvia, koska tältä reissulta kamera unohtui kotiin, mutta laitoinpahan tämän päivän kuvasaldon tänne tekstien väliin.

4 kommenttia:

Maiju Tikka kirjoitti...

Hienoa kuulla, että ootte jo päässyt valmennuksiin yms. :)

http://tarinoitasatujensaarelta.blogspot.fi/

Ancu kirjoitti...

Maiju - jep, niistä saa myös lisä motivaatiota tänän treenaukseen!:)

Anonyymi kirjoitti...

ihana hevone (:!

Ancu kirjoitti...

Anonyymi - kiitos paljo!:)