perjantai 11. tammikuuta 2013

140 I POSTAUSTEN TULO LOPPUNUT?...

...Ei todellakaan! Mun kone sattui vaan menemään tässä lähipäivinä rikki ja saan sen vasta takaisin ensi viikolla. Sitä ennen en saa kuitenkaan postattua tänne sen paremmin, sillä kuvien lisääminen tökkii tällä meidän toisella koneella, mutta toivon mukaan saan koneen ehjänä ja nopeasti kotiin!:)
Mulla ei siis ole lähipäiviltä mitään kuvia ratsasteluista tai Immystä yleensäkkään, joten joudun (taas!) käyttämään vanhoja kuvia.

Eilen siis Tiina tuli pitämään meille tuntia mulle ja Immylle vähän yli seitsemän aikaan. Lämmittelin Immyn ennen Tiinan tuloa volteilla, pysähdyksillä ja pienillä ravi pätkillä, jotta sitten Tiinan tultua päästäisiin heti hommiin.

kesä 2012

Ensin Tiina hiukan testasi ratsastaa Immyä ja samalla kyseli mitä haluaisimme parantaa seuraavalle kisakaudelle, mikä on tuntunut vaikealta, mikä helpolta yms. Siinä sitten katselin hetken kun Tiina ratsasti, jonka jälkeen pääsin itse kipuamaan selkään.

Aloitimme työskentelemään päätyympyrällä ja tavoitteena oli ratsastaa Immy kevyeksi pohkeella. Käänsin Immyn rintakehän Tiinaa kohti, joka siis seisoi ympyrän keskellä. Hidastin ulkoohjalla tempoa ja hiukan kilisytin ohjien lukkoa kuolaimissa sisäkädellä. Kun Immy tuntui kuuntelevan, pyysin Immyä siirtämään takajalkojaan alleen sisäpohkeella. Alkuun olin melkeinpä voisi sanoa aivan sekaisin apujen määrästä, mutta vähitellen sain rytmistä kiinni. Toistimme tätä harjoitusta molempiin suuntiin ja aina välillä Tiina laittoi Immyn kuuntelemaan pohjetta, sillä poni ei oikein reagoinut niihin millään tapaa. Lopulta Immy teki laahustelu askelten sijaan ns. tanssahtelevempia askeleita.

Vähitellen aloin koota ponia tölttiin ja jatkoimme pohkeella kevyeksi ratsastamista töltissä. Immy tuntui todella kivalta ja kuuntelevaiselta. Itselläni on vain tullut tavaksi ottaaja päästää, ottaa ja päästää ohjasta, mutta yritän nyt parantaa tuota "tapaa".

Lopulta tölttäsimme uraa pitkin ja kulmissa ratsasin Immyä kevyeksi pohkeella. Immy meni oikein kivasti, vaikka pariin kertaan ehdotteli `voitaisko me mennä ny vähä ravia?` mutta raville siirtymisiä vahingossa ei kuitenkaan tullut.

syksy 2012

Viimeinen töltti harjoitus ratsastettiin kolmikaarisella kiemurauralla, jota Tiina sitten lopuksi suositteli kotona tehtäväksi. Jokaisessa kaarteessa otin ponin kevyeksi pohkeella (taas kerran) Olen todella ylpea Immystä, sillä se alkoi hitusen reagoimaan apuihini nopeammin.

Loppuun otimme ravia niin, että yritimme saada Immyn päätä alas ja ravin rauhalliseksi ja rennoksi, kun tavoitimme nuo vaatimukset otimme loppukäynnit. Tiina sanoi, ettei meillä ole mitään pahempia ongelmia, joten keskitymme vain tuon peruskunnon saamiseen monipuolisin treenein.

Huomenna olisikin sitten Sirpan kurssi Alfur tallilla, joten sieltä sitten hamstrataan lisää oppia. Mulla ei nyt ollut mitään  tän ihmeempää. Viikonloppuna teen luultavasti viikolla saamani haasteen, sillä siihen kun ei noita uusia kuvia sen paremmin tarvita... Moikka!:)

5 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Tuo Alfur-talli on kiva paikka! (:

Liisa kirjoitti...

Sua on heitetty haasteella ;)
http://viipotusta.blogspot.fi/2013/01/haaste-liebster-blog.html

Ancu kirjoitti...

Eve - Oon ihan samaa mieltä!:)

Liisa - jesjes! Kiitos!:)

Unknown kirjoitti...

http://rakkaudestaislanninhevosiin.blogspot.fi/ jos issikkatouhut kiinnostaa;) Kaikki tähänastiset opettajani on ollut ottamisen ja päästämisen kannalla, vähän jäin ihmettelemään, miksi haluat siitä eroon? Itse ainakin ratsastan ohja elävänä ja siis otan ja päästän aika usein:) ootte kyllä tosi hyvä pari!

Ancu kirjoitti...

Oona Karhu - sanoin tuon `ota päästä` jutun vähän epäselvästi tuola tekstissä, mutta tarkoitin,että teen sen liian isoin liikkein (vedän kyynärpäitä taaksepäin, vaikka tuon pitäisi tapahtua vain liikuttamalla sormia) toivottavasti sä sait tästä mun sössötys kommentista selvää:)

Jeejee meen heti vilkaisemaan sun blogia?:)