perjantai 4. tammikuuta 2013

138 I JÄLKITARKASTUS SUORITETTU


Moi kaikki! Tänään olikin se jännittävä päivä, jolloin käytiin Immyn kanssa hyvinkään hevossairaalassa hiekkaähkyn jälkitarkastuksessa.



Lähdettiin matkaan päivällä noin puoli kaksi aikaan, sillä aika meille oli kolmelle. Immy meni reippaasti koppiin, vaikka olin miettinyt aijemmin, ettää mitenköhän koppiin meno enää sujuu tuon ähkyssä reissauksen jälkeen, mutta hienostihan se meni! :)

Perillä kävimme ensin ilmottautumassa ja kysymässä onko aikataulu ennallaan vai kenties hiukan myöhässä ja myöhässähän hiukan oltiin, mutta ei kuitenkaan kaamean paljoa. Sitten vain purettiin poni kopista ja laitettiin Immy odottelemaan vieraskarsinaan ja itse menin lukemaan kahvioon hevoslehtiä ja syömään keksiä. :)


Meidän aika oli puoli tuntia myöhässä, mutta aika meni kuitenkin nopeasti. Kun vuoromme tuli Immylle laitettiin rauhoituspiikki ja sen jälkeen talutin ponin pakkokarsinaan. Ennen kuin lääkärit aloittivat röntgenin, jouduin lähtemään pois, ehkä röntgen säteilyn takia? En tiedä...

Siinäkun odottelin juttelin toisten asiakkaiden kanssa, mutta kauaa en ehtinyt odotella, kunnes Immy oli valmis ja pääsin katsomaan röntgenkuvia. Immyn mahasta oli kadonnut hiekkaa aivan älyttömästi ja jäljellä on enää vain korkeudelta 2,7cm ja leveydeltä 13cm eli WAU! Hiekkaahan oli siis alunperin korkeudelta 13cm ja leveydeltä  30cm. Saimme ohjeiksi klinikalta syöttää vielä pari kuuria psylliumia, jonka jälkeen pidämme pitkän tauon ja sen jälkeen sitten olotilan mukaan.

Lopulta pääsimme taas traikun lastaus hommiin ja kohti kotia. Illemmalla minun olisi tarkoitus vielä ratsastella Immyllä kentällä kevyesti ilman satulaa. Moikka! :)

6 kommenttia:

Merika kirjoitti...

No hyvä, että Immy on melkein parantunut! Aiheuttaako se hiekka enää minkäänlaisia oireita yms.?

Ancu kirjoitti...

Ainoa oire on ollut että Immy on ollut sosiaalisempi ja energisempi :), eli ei mitään negatiivisä oireita ole ollut tai ainakaan ei ole ollut havaittavissa. Issikoissa vain se huonopuoli onkin etteivät ne näytä kipua helposti. :/

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, tämä olisi varmaan lukenut aiemmissa postauksissa? Mutta mistä se hiekka sinne meni :)

Ancu kirjoitti...

Anonyymi - Ei haittaa vaikket oo lukenut aijempia postauksia, koska mä kerron tosi mielelläni... :) Eli sitä mistä hiekkaa on mennyt Immyn mahaan ei tiedetä, mutta olemme epäilleet hiekan tulevan pikkuhiljaa pitkässä ajassa kun Immy on syönyt heinänsä maasta. Samalla sitten on hiekkakin kertynyt mahaan. Varmaa syytä meillä ei kuitenkaan ole tiedossa.

~ Beeda kirjoitti...

Hyvä, että kaikki jo paremmin! Ihana tuo riimu muuten, pakko kysyä mistä olet sen ostanut ? :)

Ancu kirjoitti...

~Beeda~ - samaa mieltä!:) kiitti ja oon ostanu sen iha hööksistä:)