perjantai 18. toukokuuta 2012

42 I ISLANNINHEVOSTEN ASKELLAJIT 2/3

Nyt taas olisi aika perehtyä issikoiden askellajeihin! Tämä on Islanninhevosten askellajit erikoispostauksen toinen osa ja ensimmäinen osa on tässä. Tässä toisessa osassa kerron taas kuvin ja tekstein, mutta vuorossa ovat vain islanninhevosille ominaiset askellajit. :)

Töltti on tehnyt issikat tunnetuiksi. Sitä on kutsuttu "jumalten lahjaksi", sillä se on hyvin mukava ratsastajalle. Töltti on nelitahtinen ilman liitovaihetta. Jalat polkevat samanlailla kuin käynnissä.

Kaikissa töltin tempoissa toivotaan, että hevonen kulkee ryhdikkäästi, joustavasti ja isoin etuosan liikkein. Takajalkojen tulisi astua koko ajan hyvin alle.

Ratsastajan tulisi istua syvällä satulassa perusistunnassa ja eteenpäin ajo tapahtuu pääosin istunnalla ja yläpohkeella.

Passi on kaksitahtinen askellaji, jossa on liitovaihe. Vain 5-käyntisillä islanninhevosilla on passi. Passissa hevonen liikuttaa samanpuoleisia jalkojaan saman aikaisesti. Passi kuuluu myös ratsastuksen vaativimpiin asioihin ja vaatii ratsastajalta erityistä koordinaatiota ja tuntumaa.


En osaa enempää kertoa passista, valitan. Toivottavasti saitte edes pikkuisen juonen päästä kiinni. :)

Immyllä on myös passi, mutta se saa alkaa opettamaan minulle passin saloja vasta sitten kun ensin muut asellajit ovat kondiksessa. Minähän en siis ole ikinä mennyt passia tarkoituksella, mutta vahingossa monesti :D Ekoilla kerroilla maastossa Immyn kanssa se vei minua kuin rukkasta pitkin peltoja passilla. :D

Ei kommentteja: