lauantai 1. syyskuuta 2012

90 I KAVERIT OVAT SAAPUNEET!

Tänään Immyllä oli vapaapäivä ja tänään oli myös se suuri päivä jolloin Immyn laitumen lankojen toiselle puolelle tuli kavereita. Koulusta on tänään taksvärkki päivä, joten tein tänään enemmän kotitöitä kuin yleensä, enkä ehtinyt ratsastaa tänään sen takia.

Aamulla valmistelin Jaquarille ja Athenelle laitumen valmiiksi. Siirsin Immyn viereiseen laitumeen, koska silloisessa laitumessa oli enemmän syötävää. Eli kaksi lämppäriä kannatti laittaa mielummin parempaan laitumeen. Vaihdoin ja pesin juoma astiat Immylle, että uusille lämppäreille ja haravoin talikolla maahan jääneitä heinänrippeitä. Siinä sitten oli laidun valmiina vieraille ja ei muuta kuin odottamaan. :)


Jaquarin ja Athenen oli tarkoitus tulla jossain vaiheessa päivällä, joten siinä odotellessa pesin tallissa Mondan karsinan takaseinää vähän yli puolenvälin. On yllättävän raskasta hingata oikein kiinnittynyttä likaa seinistä! Tai sitten minulla ei ole habaa yhtään. :D

Sitten saapuikin meiltä lainattu traikku parkkipaikalle ja sisältä tömisteli kaksi melkein samannäköistä hevosta. Pollet päästettiin heti laitumeen. Immy ei edes puoleen tuntiin huomannut uusia tuttavuuksia, vaikka ne juoksentelivatkin ympäri laidunta kunnon vauhtia.


Sillä välin kun laittelin Athenen omistajan kanssa hevosten kamoja paikoilleen varustehuoneessa, oli Immykin vihdoin huomannut A:n ja J:n ja oli kuulemma kasvanut hitaasti varmaan puolimetriä ylöspäin ja korvat olivat olleen niin tötteröllä että. Sitten se oli käynyt vähän nuuhkimassa kavereita ja jatkanyt syömistä. Pari pienen pientä vinkaisua kuului Athenen turvasta kun oli haistelu päällä. Eiköhän ne sitten n. viikon päästä tule hyvin sopuun samassa laitumessa. :) Harmittaa vain kun en nähnyt sitä Immyn ihmeellistä ihmettely reaktiota. :D


Illemmalla otin Immyltä loimen pois, koska ilma oli sen verran viileä ja vähän tuulinen, ettei ötököitä juuri ollut yhtään. Tekee hyvää olla aina välillä ilman loimeakin!

Kokeilin vielä iskän kanssa väsätä romuautomme (vanha nissan jolla tehdään vain jtn. peltohommia) peräkoukkuun lanan jolla voi tasoittaa kentän aina viikonloppuisin. Kokeilimme sitten kiinnitettyämme sen peräkoukkuun, ja hyvää jälkeähän sillä sai aikaan. Kuvia voin ottaa joskus, jos haluatte nähdä helpon tavan lanata kenttää ;)

Ei kommentteja: