sunnuntai 23. syyskuuta 2012

95 I KISAKAUSI SAATU PÄÄTÖKSEEN

Tässä postauksessa hölötän tietysti elisistä kisoista, sekä tästä blogista muuten. Olen ollut nyt pitkään tauolla blogista, sillä kokoajan olisi kirjotettavaa, mutta aika ei riitä enkä saa usein kuviakaan. No, olen miettinyt paripäivää jo blogin lopettamista, mutta saan kuitenkin jossain vaiheessa taas innostuksen, niin mitä järkeä siinä olisi että teen taas uuden blogin? Ei, mielestäni mitään. Joten olen tullut siihen päätökseen että kirjoittelen tänne silloin kun on vain yksinkertaisesti aikaa ja kuvia. Eli postauksia voi valitettavasti tulla joskus kerran kahdessaviikossa tai neljä viikossa. Joten todella vaihtelevasti!

Suunnitteilla on kuvata teille kuitenkin lähipäivinä maastojen esittely videopostaus I:n osa, jos teitä nyt edes sellainen kiinnostaa? :)

Nyt kuitenkin tiedätte, että blogini ei ole kuollut tai ette pelästy postauksien pitkiä välejä, mutta tästä elisien kisojen pariin!

Appe tuli meille yöksi perjantai iltana ja yhdessä vähän putsailimme loppuja kamoja, sillä olin jo ehtinyt vähän yksikseni putsailemaan ja pakkaamaan. Olin ratsastanut Immyn jo melkein heti kun tulin koulusta, joten kuvia ei ole. (taaskaan!)

Menin ohjelmat läpi kentällä ja sitten tiellä otettiin pari lisäystä, koska kentän kuraisuuden vuoksi siinä ei voinut lisätä kunnolla.

Kisa aamuna tsekattiin onko kaikki kamat varmasti mukana ja näyttivät olevan, mutta koko ajan oli tunne, että jotakin on jäänyt. Onneksi koko päivänä emme ainakaan huomanneet mitään puuttuvaa tavaraa.

Lähtö pihasta oli n. puoli yhdeksän kohti Tuulensillan tallia. Paikan päälle päästyä raijasimme tavarat talliin ja ponin karsinaan. Lähtövuoro meillä oli tosi helppoon tölttiin neljäs, joten melkein heti saimme alkaa varustamaan Immyä. Meillä alkoi kuitenkin kiire yllättää, mutta kerkesimme onneksi kuitenkin lämmittelemään Katin opastuksella. :) Jotenkin tuntuu, että aina ollaan liian aikasessa tai sitten on aina kiire.






Seuraavaksi sitten mentiin pyörimään kolekting rinkiin odottelemaan omaa vuoroa ja vähän ajan päästä meidät kuulutettiin radalle.

Immy oli vapaavalintaisessa temmossa vähän yliherkkä pohkeelle eikä reakoinut heti pidätteisiin, joten siitä osiosta tuli vähän simmoista ees, taas menoa. Noo, mitä pienistä. Lisäyksissä ei menty tällä kertaa meidän normi lisäysvauhtia, vaan hiljempaa ettei sitten tulisi niitä rikkoja. Hidastukset menivät vähän liian pitkiksi, kun tuo ponitus ei niitä pidätteitä oikein kuunnellut.


Vähän olin turhaantunut, koska tiedän että olisi voinut mennä paljon paremminkin! Mutta pisteet olivat 5,0 ja 5,3, eli ihan hyvät ja saatiin pidettyä vitosissa. :)

Sitten vietiin poni talliin rouskuttamaan heinää ja riensimme itse katselemaan muiden töltti suorituksia ja kävimme ostamassa tietysti buffetista suklaaleivokset ja olivat sitten aivan ihania! Nam, nam! Viimeisen suorituksen jälkeen alkoi palkintojenjako ja sijoituksemme oli 1/7.

Sitten pienen hetken päästä lähdettiin laittamaan Immyä kuntoon uuteen koitokseen. Varustaessa tultiin siihen tulokseen, että ei olisi haitannut, jos olisimme jättäneet edellisenä päivänä varusteet putsaamatta. Sen verrän olivat kurassa ja ravassa. :D

Kati seurasi taas lämppäystä ja käski ottaa Immyn nyt oikein kuulolle, jonka jälkeen tölttäilin vähän ja ravasin pikkuisen. Siinä oli sitten lämppäys hujahtanut ja oltiin jo odottamassa vuoroamme. Samalla kun odottelin, tein lyhyitä töltti siirtymisiä.


Radalla töltti oli ihan ok, mutta olisi vain pitänyt ratsastaa enemmän! Ravissa Immy ei kiiruhtanut yhtäkään askelta vaan kuunteli pidätteet täydellisesti ja jne. Käynti oli hyvä ja laukkaa ei mentytälläkertaa, kuin pikajuna vaan se pyöri ja oli nyt paras laukka mitä ennen on kisoissa ollut!


Aivan mahtava fiilis oli tuon jälkeen, ei yhtäkään rikkoa ravista, eikä muutakaan ongelmaa! Pisteet olivat 5,5 ja 5,4. Tuosta on hyvä jatkaa!

Äkkiä taas poni boksiin ja radanreunalle palkintojenjakoa seuraamaan. Sijoitus oli 1/11. Siirryimme baanalta suoraan koko Snöggur cupin palkintojen jakoon, jossa siis palkittiin ratsukot kaikkien cup pisteiden/sijoitusten perusteella. Olin Immyn kanssa junioreiden tosihelpon töltin ja helpon nelikäynnin voittajat. Ja saimme palkinnoksi tosihelposta töltistä vaalensinisen fleeloimen (juuri Immyn väri!) ja helposta nelikäynnistä tumman kevyt toppaloimen.


Hyvin siis loppui tämän vuoden kisakausi! Ja tästä hyvin mielin kohti ensikesän kisoja ja normaaliluokkia. :)

Tänään puolenpäivän jälkeen olisi luvassa Immyn entisen omistajan (Islannista) tunti Niihamassa. Lultavasti postailen siitä sitten joku päivä. :)

4 kommenttia:

Merika kirjoitti...

Hyvä ettet lopeta kokonaan, sillä tää on ihan paras blogi!:) Eikä se kuvattomuus niin paljoa haittaa, mutta ainahan voit ottaa tarhassa kuvia ja ratsastuksesta videoita jättämällä kamera itse kuvaamaan :D Todellakin kiinnostaa se maastoesittely.

Onnea menestyksestä, toivottavasti ne normiluokatkin menee hyvin :)

Emmi kirjoitti...

Voooi ku ootte menny hienosti, onnea!! :--) Ja joo tee maastopostausta, se vois olla mielenkiintosta nähä missä te maastoilette;--)

Ancu kirjoitti...

Merika - Noo, parhaasta en nyt tiedä, mutta kiva kun tykkäät;) Itse en oikein tykkää laittaa kameraa kuvaamaan, koska ei viitsi koko tuntia kuvata ja sitten kun pitää tulla alas ja nousta, alas ja nousta satulasta eikä saa kunnolla keskityttyä. :/ Kiitos tsempeistä!:)

Emmi - kiitos

Ja vielä molemmille: Täältä pesee sitten maastoesittelyä jonkin päivän päästä, kunhan säät sallivat! ;)

Merika kirjoitti...

Sut on haastettu!

http://tolttiajapukkilaukkaa.blogspot.fi/2012/09/jes-haasted.html