maanantai 27. helmikuuta 2012

13 I RENTOILUA JA UUSI ULKOASU





 Moikka taas! Eilen oli niin hieno keli, että ei tehnyt mieli mennä mitään hirveää treeniä joten ratsastin vain kevyesti. Pääosin menin tiellä, mutta suurimmat energiat purettiin kentällä. Kentällä menin vain vähän aikaa. Alkukäynti, tölttiä kaksi kierrosta molempiin suuntiin, ravia kaksi kierrosta molempiin suuntiin ja vielä kaksi laukannostoa molempiin suuntiin. Immy meni tosi hyvin, eikä ryntäillyt kertaakaan. Töltistä raville tippui vain kerran, onneksi! :)




Sitten lähdettiin tielle maastoilemaan. Maasto mentiin kokonaan pitkin ohjin käyntiä, paitsi kotimatkalla töltättiin kahden aurakepin välinen matka.

Illalla kolattiin kenttää huomista tuntia varten lumikolilla. :) Toivottavasti ens talveksi saadaan joku parempi peli lumitöihin, kuin lumikola.

Immyllä on ollut viikon oikea karvanlähtöaika! Tuntuu, että joka puollella on Immyn karvaa ja siispä olen harjannut immyä kaksi kertaa päivässä perusteellsesti. Kumisualla, hikiviilan karkeallapäällä yms. Löysin jokupäivä vinkkejä karvan lähtöaikaa, joten voin luetella pari vinkkiä teille. Saattaa kuitenkin olla, että tiedätte nämä konstit jo entuudestaan.






Pari vinkkiä karvalähtöaikaan:

- Harjaa ratsastuksen jälkeen. Kun hevonen on liikunnan jälkeen lämmin, karvat irtoavat parhaiten eivätkä ole niin sähköisiä.
- Lumi. Nouki harjaan lunta ja harjaa muutamia vetoja. Huomaat, että lumi muuttuu likaiseksi. Poista likainen lumi pois piikkisuan avulla. Ota taas uutta puhdasta lunta ja jatka harjaamista. Lumi auttaa poistamaan karvan sähköisyyttä, koska se tekee karvapeitteen aavistuksen kosteaksi.
- Jos hevosesi häntä tai harja kutiaa ja heppa hinkaa niitä niin, että jouhet katkeilevat, voit hieroa vauvaöljyä kutiaviin kohtiin.

- Harjaa loimi. Muista harjata irtokarvat pois loimesta aika ajoin.

- Jätä loimi pois. Anna hevosesi piehtaroida vapaasti. Se helpottaa kutinaa ja tuntuu hevosesta ihanalta. Kunnon loppu ravistus rentouttaa hepan lihaksia. Sekä ilman loimea hevonen saa D-vitamiinia auringosta.

Tänään Riikka tuli pitämään tuntia, tällä kertaa meille.

Aloitimme volteilla käynnissä ja pysähtymisillä. Hetken päästä alettiin peruuttamaan pysähdyksestä ja jatkettiin tosi hitaalla käynnillä, askel kerrallaan ja sitten taas reippaampi käynti.

Sen harjoituksen jälkeen alettiin töltätä uralla hitaassa tempossa ja töltin aikana vaihdeltiin tempoa ja aseteltiin sisälle- ja ulospäin. Töltti oli hiukan passitahtinen, mutta joskus tahti oli hyvä.

Lopuksi otettiin tai ainakin yritettiin ravata. Ensin Immy nosti ravin hyvin mutta kolmannessa kulmassa alkoi töltätä. No, ei muuta kuin käyntiin ja uudestaan ra-vi. Mutta ei ravi tullutkaan vaan tölttiä mentiin. Siinä sitten vaihdeltiin suuntaa ja yritettiin uudestaan ja uudestaan, mutta töltti vaihde oli jämähtänyt paikoilleen. :) Sitten opemme käski vaan töltissä antaa pitkät ohjat ja pyytää pelkästään eteenpäin, niin eiköhän se raville tipahda ja tipahtihan se. Ravista tultiin kuitenkin taas töltille, mutta tein samalla tavalla kuin hetki sitten ja raville tultiin taas! :)

Lopetettiin sitten siihen kun Immy ravasi hyvin! Tunnilta saatiin taas paljon apua, eli seuraavalla kerralla varmaankin harjotellaan lyhyitä ravi siirtymisiä, sekä yritän muistaa koukistaa polveani enemmän sillä jalka on hiukan liian edessä. Huomenna Immy saa kuitenkin vapaa päivän. :)

yksi, kaksi, kolme.... missä neljäs? :)

 Huomattiin myös tänään että Immyllä puuttuu yksi hokki vasemmasa etujalasta. Pitää tänään etsiä sopivaa hokkia, mutta jos ei löydy niin sitten haetaan jostain sellainen tai seppä tulee laittamaan oikean laisen.










Niinkuin huomaatte, blogilla on nyt uusi ulkoasu. Kertokaapa mitä mieltä olette siitä! :)

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mukava blogi, ryhdyn lukijaksi! :) Jos kiinnostaa, mun blogiini voi liittyä lukijaksi: http://janinajateppo.blogspot.com/

Ancu kirjoitti...

Oi kiitos! Sulla on myös tosi kiva blogi! :)