tiistai 7. helmikuuta 2012

6 I HÄMÄRÄSSÄ RATSIMISTA

Hellou! Oltiin eilen sittenkin sielä Riikan tunnilla ja oli mukava saada taas pitkästä aikaa ammattilaisen opetusta!

Koulusta tultua siivoilin immyn karsinan ja katsoin kamoja valmiinksi, ettei sitten viime tipassa tarvitse niitä etsiä. Sitten kun iskä tuli töistä, nii se toi traikun tallin eteen, niin pääsin pakkaamaan tavarat sinne.
Kun lähettiin nii varmistin vielä, että kaikki on varmasti mukana. Sitten pikaharjasin Immyn, laitoin loimen päälle, kuljetussuojat kinttuihin ja koppiin.

Perillä aloin heti laittaa Immyä kuntoon ,urhollisesti taivas alla.

Kun oltiin valmiit ja odoteltiin kentän vieressä, että meitä ennen oleva ratsukko pääsee alta pois, iskä alko ihmetellä Immyn jalkaa kun oli niin oudon näkönen ja kysy onko se mun mielestä outo. Se oli aika ihmeellinen! Pelästyin hiukan, mutta sitten immy vaihtoi asentoa ja jalka meni normaalisti. Seisoi kai omassa super poni asennossa. :)

Sitten päästiin aloittamaan. Alkukäynneissä Immy oli sopivan reipas ja kääntyi hyvin.
Alku köpöttelyn jälkeen mentiin väistöjä pitkillä sivuilla. Väistöt menivät aluksi turhan nopeasti, mutta loppua kohti parani ja alkoivat sujua.


Sitten uusi harjoitus. Käynnistä tehtiin pysähdys ja pysähdyksestä kolmen askeleen peruutus ja takaisin käyntiin. Se meni hyvin ja Immy oli kuulolla. Seuraavaksi lisää haastetta… Käynnin sijaan mentiinkin tölttiä. Tuokin meni hyvin!
 

Seuraavaksi mentiin suoralla uralla tölttiä. Välillä Immy siirsi raville, mutta sain sen usein korjattua nopeasti.
 

Lopuksi ravattiin pääty ympyrällä. Joskus ympyrä oli soikea, mutta muuten Immy oli loistokas.
Ratsastuksen jälkeen Riikka sanoi ravin puhdistuneen, eikä töltti ole enää passi tahtista, kuin aluksi.
 

En saanut enempää kuvia, koska iskä unohti otaa kuvia. Mutta toisaalta oli aika hämärää, etteivät kuvat olisi onnistuneet välttämättä.
 


Tänään ravailin paljon pääty ympyrällä, koska Immy oli hiukan jäykkä. Lopussa nostin pääty ympyrällä laukkaa uudestaan ja uudestaan, koska laukka oli outoa kipitystä. Ihankuin takapää olisi ravannut ja etupää laukannut. Lopulta laukka nousi pyöriväksi ja lopetin palkkioksi siihen. Tuostakaan ei ole kuvia koska oli tosiaan hämärää.

Vielä teille lukijoille. WAU! Taas uusi lukija. Aluksi luulin, ettei blogiini tulisi lukijoita, kuin enintään neljä. Kiitos teille! :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihana blogi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi ja ihania kuvia :)
Miten teet noi välilehdet missä on esim. tietoo Immystä? (:

Ancu kirjoitti...

Anonyymi1 - Kiitos paljon! :)
Anonyymi2 - Voi eeei, oon tosi huono selittäjä! Mutta yritän! :) menet ensin siihen sivut osioon joka on noiden tekstit ja kommentit välissä. Paina "uusi sivu" ja siihen alas tulee "tyhjä sivu" klikkaa sitä ja wolaa. Toivottavasti auttoi!