lauantai 23. helmikuuta 2013

148 I EILISTÄ TREENIÄ

Moi! Nyt pikainen postaus eilisestä kisa treenistä, joka piti kirjottaa jo eilen, mutta mun kone ei suostunu yhdistään illalla nettiä niin nyt sitten kun vihdoin on netti :)

Varattiin siis eiliseksi Alfurin maneesi tuttujemme kanssa, jonne Tiina tuli antamaan pikku vinkkejä tän päivän kisoihin.


Oltiin maneesilla hyvin ennen tunnin alkua, joten mä ehdin lämmitellä ponin kunnolla. Kävelin alkuun pitkään pitkin ohjin uralla, josta pikku hiljaa alettiin tekemään kaiken maailman kiemuroita ja kaarroksia. ähitellen rupesin ottamaan Immyä kuulolle ja keräilin vähän ohjia. Immy oli nopeasti kuulolla, joten siirsin sitten askellajin käynnistä raviin. Alkuun Immy hätiköi karseesti uralla, joten siirryttiin sitten pääty ympyrälle. Ympyrälle siirtyminen ei auttanut mitään. Ainoastaan pahensi kaahottelua, joten siirryttii takaisin uralle. Otin enemmän puolipidätteitä, joiden johdosta Immy sitten alkoi rauhotua ja laski päätäänkin vähän alemmas ja rentoutti niskaa pikkuisen.

Tehtiin rauhallisessa temmossa kolmikaarista kiemurauraa ja sen semmoista pientä, jonka jälkeen Tiina tuli ja aloimme jutteemaan tämän päivän kisa suorituksista ja millaisia tavotteita otetaan.Kun tulevat kisat oli mulle ekat normiluokat niin päätettiin sitten lopulta olla ottamatta sen isompia tavotteita.


Alotettiin ekana treenaamaan nelikäyntiä. Otettiin ensin tölttiä, jossa Immy oli varman olonen ja oli edestä tosi kiva. Temmon sain pidettyä kivana, siitä siis jäi ihan törkeen upee fiilis! (: Sitten ruvettiin ravaileen. Alkuun Immy oli vähän hösö, mutta rauhottu nopeeta. Itse pidin kättä vähän alempana kun normaalisti ja yritin kevennellä hiukan rauhallisemmin. Kun ravi oli kondiksessa alettiin nostaan laukkaa. Parilla ensimmäisellä nostolla Immy ampas ku tykinkuula, mut sitten parin noston jälkeen Immy alko nostaan laukkaa jo vähän rauhallisemmin. Loppuun katottiin lisättyä tölttiä, jossa Immy oli tosi kiva. Kaasu ja jarru löyty molemmat hyvin. Ainoa ongelma meillä oli kulmat, joissa lähdettiin helposti rullaamaan, mutta sitten vaan parempi tuntuma seuraavaan kulmaan. :)


Tosta nelikäynnin treenistä mulle jäi ittelle tosi kiva fiilis. Kävelin sitten suunnilleen parikymmentä minuuttia (?) maneesin keskellä, samalla kun Tiina treenaili tuttujemme kanssa.

Kun Immyn hengitys oli vähän tasaantunu Tiina otti meidät taas opetukseen. Treenasimme seuraavaksi tölttiluokkaa. Tempo töltti oli kiva, niinkun nelikäynti treenissä. Sain ratsastettua Immyä pohkeella ilman että se alkaisi säheltämään aivan muuta. Lisäykset oli taas kivat ja yritin saada rullaukset hallintaan, mutta aina se ei kuitenkaan onnistunut... Harjoittelin vähän keventämään istuntaa lisäyksiin ja istumaan syvemmällä satulassa hitaammassa tempossa.

Joka tapauksessa Immy oli kiva ja molemmille jäi mukava fiilis kisoihin! 


 Myöhemmin tänään tulossa luultavasti postausta kisoista, mutta katsotaan miten mä nyt ehdin. moikka!:)

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Voi ootte ihania<3

Ancu kirjoitti...

Miia - Oi kiitti! (: