sunnuntai 17. helmikuuta 2013

147 I SUPER ALUEVALKKU!

Moimoi pitkästä aikaa! Olen siis päättänyt että jatkan tämän blogi pitämistä, vaikkakin postauksia tuleekin harvakseen varsinkin tässä pimeään aikaan, mutta eiköhän postaustahtikin sitten ala reipastumaan kunhan vaan saadaan tota valoa iltoihin! :)

Tänään olimme siis aluevalkussa Niihamassa. Meidän tunti alkoi yhden aikaan, joten sitä ennen lämmittelin Immyn kanssa isossa maneesissa isojen hevosten seassa, koska meidän aluevalkun lisäksi maneesissa pidettiin kahta toista valmennusta samaan aikaan. Maneesi oli siis jaettu kolmeen osaan.

Lämmittelin pääasiassa käynnissä, koska meidän lisäksi maneesissa oli välillä vähän liikaakin porukkaa enkä halunnut sitten alkaa sekoilla sielä mitään omaa ravissa tai töltissä, laukasta puhumattakaan. Silloin tällöin tuli kuitenkin pieniä tilaisuuksia, jotka sitten tietty käytin hyväkseni. Ravasin hiukan pidemmällä ohjastuntumalla ja hain ravia rennoksi ja rauhalliseksi. Tein samalla vähän ympyröitä, mutta eneimmäkseen ravasin suoralla uralla. Heti kun isot hevoset alkoivat tulla siihen meidän ympärille, hidastin takaisin käyntiin.


Ehdin siinä lämpätä sellaiset viisitoista minuuttia, jonka jälkeen Sirpa tuli ja siirryimme meille varatulle maneesin puoliskolle.

Ensin juttelimme Sirpan kanssa, miten mulla ja Immyllä on treenit sujuneet ja sen jälkeen ratsastin hetken itsenäisesti, jotta Sirpa sitten näkee missä mennään. Otin alkuun tölttiä jossa Immy tuntui pehmeältä, mutta menimme silti aivan mukavuusrajoilla.

Jäimme sitten päätyympyrälle Sirpan ympärille. Aloin ottamaan Immyä paremmin kontaktille töltissä. Alussa otin puolipidätteet tosi varovaisesti ja päästin paineen heti pois ohjasta, mutta sitten Sirpan neuvojen avustuksella sain tehtyä pidätteet rohkeammin ja pidin painetta oikean ajan yllä. Immy siirsi painopistettään taaemmas, tuli kevyemmäksi edestä ja tahti muuttui ns. varmemmaksi.

Itse yritin olla menemättä liikaa mukaan lantiolla liikkeeseen, joka on mulla tällä hetkellä pikkuinen ongelma. Kun sain oltua hiljempaa satulassa Immy tuntui äly kivalta, eikä tuntunut ns. juoksevan enää töltissä.

Otimme loppuu vielä pari lisäystä jotka lähtivät niin että Immyn takapää painui alas päin! Hyvä, hyvä! :)

Aikamme siinä sitten tölttäilimme ja itse pääsin kokoajan enemmän ja enemmän sisälle noihin töltin saloihin!


Seuraavaksi avasin vähän lonkkia ja annoin hiukan ohjaa ja siirryimme raviin. Alkuun ravasimme pääty ympyrällä, mutta sitten lopuksi otimme ravia myös uralla. Tein myös siinä puolipidätteitä ja päästin paineen vasta sitten pois kun Immy todella vastasi. Poni tuntui rennolta ja askeleet joustivat mukavasti!



Immy meni siis kaikin puolin hyvin ja saimme valmennuksesta taas kerran äly paljon vinkkejä! Tästä on hyvä jatkaa!

Seuraavaa postausta tulossa lauantaina (?) sillä ollaan menossa Immyn kanssa ehkä Alfurin maneesille treenaamaan sunnuntain kisoihin. Mutta katsotaan nyt. Anteeksi vielä kuvien maailman huonointa laatua! Meidän kamera vaai ei nähtävästi tykkää kuvata maneeseissa. :D

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan äly iso maneesi!

Ancu kirjoitti...

Anonyymi - Olihan se:)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva että oli videotakin! Ja hienosti menitte :-)

Ancu kirjoitti...

Anonyymi - Juu, aattelin laittaa kun niitä videoita sillo jossai vaiheessa lupailin:) Ja kiitos paljon!:)

Anni kirjoitti...

Voih, kun Immy on söpöö :3


Käy kurkkaamas Ansyblogi.blogspot.fi


:3 :)

Ancu kirjoitti...

Ansu K. - hih, onhan se:> Ja mä meen heti kattomaan sun blogiin!:)